13 Φεβ 2013

15 χρόνια Μπύρα Βεργίνα: Το “όχημα” που ταξιδεύει το όνομα της Κομοτηνής σε όλο τον πλανήτη


Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης αφού σαν σήμερα, το 1998 στην Κομοτηνή εμφιαλώθηκε το πρώτο μπουκάλι Μπύρα Βεργίνα!


Ολοι όσοι έζησαν την αγωνία και τον μόχθο του στησίματος του νέου τότε εργοστασίου στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και όλοι όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην μετέπειτα πορεία του εκλεκτού μας τοπικού προϊόντος σήμερα θα πρέπει να αισθάνονται μεγάλη χαρά και υπερήφανοι που βοήθησαν σε ένα πράγμα: στο να ταξιδεύει το όνομα της μέχρι πρότινος άγνωστης Κομοτηνής όχι σε όλη την Ελλάδα αλλά πλέον στις 4 γωνιές του πλανήτη!

Η δική μας μπύρα, η Μπύρα Βεργίνα χάρη στο όραμα και την υλοποίηση του Δημήτρη Πολιτόπουλου και εκλεκτών συνεργατών του πλέον είναι ένα παγκόσμιο προϊόν που προσφέρεται όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά στην Αμερική, στην Αυστραλία, μέχρι και στην Ιαπωνία ενώ για τις πρωτιές της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης μιλούν και γράφουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη!

Ολα αυτά βέβαια δεν ήρθαν άμεσα ούτε με εύκολο τρόπο αφού στην Ελλάδα των καρτέλ και των παρεξηγημένων απόψεων περί καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ο καθένας μας δίνει μεγάλο προσωπικό αγώνα ακόμη και για τα καθημερινά, τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος όμως και οι στενοί του συνεργάτες δεν ήταν άνθρωποι που το βάζουν κάτω και σήμερα μπορούμε πλέον όλοι να μιλάμε για ένα προϊόν που όχι άντεξε στον χρόνο αλλά εξελίχθηκε, προστέθηκαν περισσότερες ετικέτες ενώ με κινήσεις όπως η αποκλειστική συνεργασία με ντόπιους καλλιεργητές και το λανσάρισμα του Τσαγιού του Βουνού η εταιρεία φαίνεται να εδραιώνεται πλέον όχι στο εγχώριο αλλά στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τι να ευχηθούμε; Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης να επισκιάζεται μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες και την συνεχή άνοδο των πωλήσεων του συνόλου των προϊόντων της σε πείσμα των εγχώριων και διεθνών καρτέλ αλλά και των ντόπιων μικροτήτων και αντιπαραγωγικών νοοτροπιών.

Χρόνια σου πολλά Μπύρα Βεργίνα!


Σωτήρης Μπουζάρας