30 Ιαν 2013

Σχόλιο του Ιεροκλή Σαββίδη για το πρόβλημα στη Δ.Ο.Υ Δράμας


Διαβάστε το σχόλιο στο facebook του Ιεροκλή Σαββίδη για το θέμα της σοβαρής τεχνικής βλάβης του πληροφορικού συστήματος ΤΑΧΙS στη Δ.Ο.Υ Δράμας.


Από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30.1.2013, η ΔΟΥ Δράμας, δεν εξυπηρετεί τους φορολογούμενους. Κλείδωσαν μάλιστα και τις πόρτες για να μην τους πολυζαλίζουμε άσκοπα. Περάστε από Δευτέρα και βλέπουμε σου λένε.

Ο λόγος είναι ότι «κρασάρισε» ο server και το έστειλαν με συνοδεία στην Αθήνα για επισκευή. Ε, και; θα μου πείτε. Δεν υπάρχει εφεδρικός server, δεν υπάρχει back-up, τι κάνει ο top-user που ορίστηκε για αυτή τη δουλειά;

Υπάρχουν και αυτά και άλλα πολλά, αλλά το δημόσιο δεν ανανέωσε τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία που είχε την ευθύνη της συντήρησης. Χωρίς τον συντηρητή, όλοι οι άλλοι υπάλληλοι της ΔΟΥ, με τις εκατοντάδες ώρες σεμινάρια στην πληροφορική, είναι ένα τσούρμο άχρηστοι. Θα μου πείτε ότι μπορούσαν να κάνουν ένα τηλεφώνημα στον κ. Διώτη να τους βοηθήσει. Ε λοιπόν, ούτε κι αυτό το έκαναν.

Κοινωνία της πληροφορίας, μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλα παρόμοια, καταντούν άσχημη φάρσα σε βάρος των πολιτών όπου επιχειρείται να εφαρμοστούν.

Όσοι συναλλάσσονται με το ΙΚΑ, φερ’ ειπείν, έχουν από καιρό αντιληφθεί ότι οι εθνικοί μας εργολάβοι πούλησαν στο Ίδρυμα το Word άντε και το Excel και τίποτε παραπάνω. Το πρόγραμμα αυτό δεν κάνει τίποτε από όσα θα μπορούσε να προσφέρει ένα σύγχρονο εργαλείο πληροφορικής.

Το πρόγραμμα ΝΟΜΟΣ, που υποτίθεται ότι είναι το εργαλείο ενάντια στην πολυνομία και το νομικό μας χάος, το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, δεν κάνει αναζήτηση. Έχει τα δικά του χούγια που το καταντούν ένα δύσχρηστο ηλεκτρονικό κουβάρι.

Τελευταία, οι φωστήρες στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ουφ, ελπίζω να μη ξέχασα καμιά άλλη δραστηριότητα), επέβαλαν οι φάκελοι των επενδυτικών προτάσεων να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Μόνο όσοι είχαν αυτή την μοναδική εμπειρία, μπορούν να καταλάβουν πόσες εκατοντάδες εργατοώρες απαιτεί μια τέτοια διαδικασία με ένα σύστημα που «σέρνεται» ή μπλοκάρει κάθε τόσο.

Παραφράζοντας το λαϊκό άσμα, θα έλεγα: «τα pc και τα μαχαίρια, άιντε μη βρεθούν σε λάθος χέρια !»

Αν υπάρχει Θεός, ας μας λυπηθεί.