22 Ιαν 2013

Σε επιφυλακή ξανά ο Έβρος – Υπερχείλισαν τα φράγματα Στούντεν Γκλάντενετς και Ιβαήλοβγκραντ


Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Αρχές του Έβρου λόγω της αύξησης από σήμερα το πρωί της στάθμης των υδάτων του ποταμού στην περιοχή των Κομάρων στα 5,30 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 4,80 και όριο συναγερμού 5,20.


Ωστόσο, η μεσημβρινή μέτρηση έδειξε πτώση των υδάτων στα...
...4,90 μέτρα, και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα σημειωθεί περεταίρω ελάττωση των υδάτινων όγκων.

Την ίδια ώρα, στο Πύθιο η στάθμη των υδάτων βρίσκεται στα 4,75 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 4,70 και όριο συναγερμού τα 5,70, ενώ στο Πέταλο το ύψος του νερού φτάνει τα 5,00 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 5,60 και όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα.

Κατόπιν σήματος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ, οι Δήμοι κάλεσαν κατοίκους, γεωργούς και κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν τα ποτάμια του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου, καθώς και να απομακρύνουν κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου και μηχανημάτων από τις παραποτάμιες περιοχές.

Παράλληλα, τελούν σε συνεχή επικοινωνία με τον Στρατό.

Υπερχείλισαν τα φράγματα της Βουλγαρίας
Οι υδάτινοι όγκοι που είναι αυξημένοι λόγω των βροχοπτώσεων, ενισχύονται τα τελευταία δύο 24ωρα και από τις υπερχειλίσεις των φραγμάτων του Ιβαήλοβγκραντ και του Στούντεν Γκλάντενετς στη Βουλγαρία.

Το πρώτο παρουσιάζει ποσοστό πληρότητας 101,5% με συνέπεια να υπερχειλίζει κατά 480 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ενώ το δεύτερο παρουσιάζει πληρότητα 100,3% με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει κατά 281 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Οι ποσότητες νερού που «κατεβαίνουν» στην ελληνική επικράτεια, ανέρχονται σε 300 περίπου κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

http://inkomotini.blogspot.gr/