23 Αυγ 2012

Φωτιά στην Ξάνθη - Επιχειρούν πεζοπόρα, αεροπλάνα, ελικόπτερο !


Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δάσος,

στο όρος Κούλα και νοτίως προς τον οικισμό του Ωραίου, κοντά σε Πάχνη και Δημάριο Ξάνθης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έχουν καταφτάσει πλέον τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, μετά από αρκετές ώρες πεζοπορίας σε δύσβατα μέρη. 

Πάνω από τη φωτιά επιχειρούν ήδη από το μεσημέρι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ, που κατάφεραν να συγκρατήσουν περιορισμένη τη φωτιά πριν επεκταθεί σε δάσος πεύκης, ενώ από τις 4 περίπου επιχειρεί και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για τον ίδιο λόγο.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη και ήδη η Πυροσβεστική, σύμφωνα με τα στοιχεία του XanthiPress.gr προετοιμάζει και δεύτερο πεζοπόρο τμήμα για την περιοχή της πυρκαγιάς. Παρόλα αυτά, οι αξιωματικοί της ΠΥ Ξάνθης εκτιμούν ότι υπάρχουν οι πιθανότητες να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο. Η πυρεσβεστική συνεπικουρείται από τις υπόλοιπες δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και με κεντρική ενημέρωση της ΠΕ Ξάνθης που ελέγχει το αρμόδιο συντονιστικό όργανο.

Άμεση αντίδραση και μεγάλη κινητοποίηση για να μην επεκταθεί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 11:50 για φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δάσος που βρίσκεται στην περιοχή νοτίως του Όρου Κούλα και βορείως του οικισμού Ωραίου. Άμεσα αναχώρησαν οχήματα και υδροφόρες για την ορεινή μαζί με το πρώτο πεζοπόρο τμήμα ενώ ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροπλάνα πετζετέλ, των οποίων η συνδρομή υπήρξε πολύτιμη για να διατηρηθεί σε περιορισμένη έκταση η φωτιά, καίγοντας πουρνάρια και δέντρα.

Πηγή: www.XanthiPress.gr