24 Αυγ 2012

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του οδικού άξονα παράκαμψης Κ. Νευροκοπίου


Υπεγράφη την Πέμπτη 23 Αυγούστου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού άξονα παράκαμψης του Κ. Νευροκοπίου από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.

Ο προβλεπόμενος χρόνος περάτωσης του έργου, προϋπολογισμού 7.673.000€,  είναι ο Μάρτιος του 2014 και η συνολική ευθύνη επίβλεψης και διαχείρισής του ανήκει στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Παρόντες κατά τη διαδικασία της υπογραφής ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Γιαννακίδης στις δηλώσεις του τόνισε: «Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία σε ένα πλαίσιο που έχουμε συναποφασίσει όλοι οι τελικοί δικαιούχοι, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε καθορίσει. Θα ακολουθήσει μια σειρά από συμβασιοποιήσεις με στόχο να πετύχουμε, όσον αφορά τις δικές μας αρμοδιότητες, η Δράμα να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Είχαμε αναλάβει προεκλογικά τη δέσμευση να αντιμετωπίσουμε τη χρόνια υστέρηση της Δράμας σε έργα βασικών υποδομών με ιδιαίτερη έμφαση στην άρση της οδικής απομόνωσης της περιοχής. Ήδη κατασκευάζεται η παράκαμψη της Δράμας και σε λίγους μήνες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα δρομολογήθηκε η παράκαμψη Νευροκοπίου. Η μελέτη του νέου οδικού άξονα Δράμας-Καβάλας σύντομα θα δημοπρατηθεί. Στόχος μας είναι πριν τη λήξη της θητείας μας να έχει ξεκινήσει η κατασκευή και αυτού του έργου. Ο σχεδιασμός μας είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα η περιοχή μας να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στους μεγάλους οδικούς άξονες μέσω ενός σύγχρονου δρόμου που θα ξεκινά από την Εξοχή και, περνώντας έξω από το Νευροκόπι και τη Δράμα, θα καταλήγει στην Καβάλα».