3 Αυγ 2012

Ημέρα νερού για την Ελλάδα η χθεσινή


Δύσκολη ημέρα για τους Έλληνες αθλητές, με πολύ νερό, με την Εθνική ομάδα πόλο να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια καθώς πέτυχε την πρώτη της νίκη με το εντυπωσιακό 11-4 επί του Καζακστάν.



Κωπηλασία
Τετράκωπος: Στον τελικό προκρίθηκε η Ελληνική ομάδα, καθώς οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου έκαναν χρόνο 6:02,61 και τερμάτισαν πίσω από τις ΗΠΑ. Στον τελικό παίρνουν μέρος έξι πληρώματα και είναι οι ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Ολλανδία. Οι Ελληνες είχαν συνολικά τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μεταξύ των έξι πληρωμάτων που θα αγωνιστούν στον τελικό.


Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Στον τελικό του Σαββάτου προκρίθηκαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, που τερμάτισαν στην 2η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:09,01, ενώ την πρώτη θέση στην ημιτελική σειρά πήραν οι Βρετανίδες.

Στο αντίστοιχο των ανδρών οι Κόνσολας/Μαγδανής δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, αφού τερμάτισαν στην τέταρτη θέσης της δεύτερης ημιτελικής σειράς.

Πόλο Ανδρών: Επιβλητική ήταν η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας που επικράτησε του Καζακστάν με σκορ 11-4, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τον παίκτη παραπάνω, κάτι που δεν είχε καταφέρει με την Ιταλία. Έτσι, πέτυχε την πρώτη νίκη, με εντυπωσιακό σκορ και φουλάρει για την πρόκριση που θα κριθεί στα επόμενα παιχνίδια με Ισπανία (Σάββατο στις 16:10) και Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-4, 1-3, 2-2

Καζακστάν (Ντρόζντοφ): Μαξίμοφ, Κουμπάρεφ, Σεκένοφ, Γκοροβόι 1, Πανφίλι, Σμίντερ, Ουσάκοφ 1, Ουκουμάνοφ 2, Ζλιάγιεφ, Ρουντάι, Μανάφοφ, Κόκορι, Σβέντοφ.

Ελλάδα (Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Χ. Αφρρουδάκης, Δελακάς, Γ 1. Αφρουδάκης 3, Φουντούλης 5, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.

Κολύμβηση:
Ελεύθερο: Εκτός ημιτελικών των 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση έμεινε ο Γιάννης Καλάργαρης, που κατετάγη 8ος στην 8η προκριματική σειρά.

Πεταλούδα: από τα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα ο Στέφανος Δημητριάδης, που τερμάτισε στην 8η θέση της 2ης προκριματικής σειράς, με χρόνο 54:20.

Ιστιοπλοΐα:
Finn: Στην 13η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάννης Μιτάκης μετά την ολοκλήρωση και της 8ης ιστιοδρομίας την Πέμπτη (2/8). Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 20ός στην 7η κούρσα και 19ος στην 8η, έχοντας μέχρι στιγμής 92 βαθμούς ποινής. Προηγείται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 18 βαθμούς ποινής. Την Παρασκευή (3/8) θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες πριν από τη «medal race».

Star: Δύσκολη ήταν η ημέρα για το ελληνικό δίδυμο Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα (Star), που ακυρώθηκε στην 7η ιστιοδρομία, ενώ τερμάτισε στην 16η και τελευταία θέση στην 8η, έχοντας μέχρι στιγμής 93 βαθμούς ποινής.Στην κατάταξη προηγούνται οι Βρετανοί Πέρσι/Σίμπσον με 24 βαθμούς, στην 13η θέση οι Έλληνες. Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή (3/8) με τις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες πριν τη «medal race».

49er: Στην τελευταία θέση παρέμειναν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης, καθώς το ελληνικό δίδυμο κατετάγη 19ο στην 7η κούρσα και 17ο στην 8η, έχοντας στο σύνολο 128 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν 'Αουτεριτζ και 'Αϊεν Τζένσεν με 24 βαθμούς, ενώ η συνέχει θα δοθεί την Παρασκευή (3/8) με δύο ακόμη ιστιοδρομίες.

RS-X.:
Γυναίκες: Μακριά από τη 10άδα έμεινε με το τέλος και της 6ης ιστιοδρομίας η Αγγελική Σκαρλάτου, η οποία βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής, στο ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας για τα σκάφη RSX. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 19η στην 5η ιστιοδρομία και 16η στην 6η, έχοντας μέχρι στιγμής 93 βαθμούς ποινής. Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή (3/8) με δύο ακόμη ιστιοδρομίες.

Άνδρες: Άσχημη ήταν η σημερινή ημέρα για τον Έλληνα ιστιοπλόο Βύρων Κοκκαλάνη που τερμάτισε στην 16η θέση της πέμπτης ιστιοδρομίας των RS-X και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του μεταλλίου. Έτσι πλέων ο Κοκκαλάνης κατέχει την 6η θέση στη γενική κατάταξη με 23 βαθμούς ποινής.

470 ανδρών: Θετικό ήταν το ξεκίνημα του ελληνικού πληρώματος 470 στο ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας, με τους Στάθη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Καμπουρίδη να βρίσκονται στην 11η θέση της γενικής. Μέχρι στιγμής οι πρωταθλητές μας έχουν 23 βαθμούς ποινής, ενώ οι Βρετανοί Πέισιενς/Μπίθελ προηγούνται με 3 βαθμούς. Την Παρασκευή (3/8) θα διεξαχθούν η 3η και η 4η ιστιοδρομία.