30 Ιουλ 2012

Καβάλα: Αφιέρωμα στην ποίηση στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου


Με αφιέρωμα στην ποίηση και τίτλο «Έως όρθρου βαθέος» συνεχίζεται σήμερα (Δευτέρα) και αύριο στο Κάστρο της Καβάλας, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου. Πρόκειται για την παραγωγή του Φεστιβάλ, κατά την οποία σκηνοθέτες, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, λογοτέχνες παρουσιάζουν το έργο 7+2 ποιητών.


«Προσωπογραφίες» του Μίλτου Σαχτούρη, του Νίκου Καρούζου, του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου, του Μανόλη Αναγνωστάκη, της Μάτσης Χατζηλαζάρου, του Γιάννη Βαρβέρη και του Αργύρη Χιόνη, καθώς και των Ιωάννη Κωνσταντινίδη και Γ.Ξ.Στογιανίδη θα παρουσιαστούν με ιδιαίτερο τρόπο από το Βασίλη Παπαβασιλείου, την Όλια Λαζαρίδου, αλλά και τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Μιχάλη Βιρβιδάκη (Εταιρία θεάτρου ΜΝΗΜΗ), το Σταύρο Ψυλλάκη, την Αλεξία Καλτσίκη, το Μισέλ Φάις, τη Δήμητρα Κονδυλάκη και τους «ντόπιους» Αργύρη Μπακιρτζή, Κοσμά Χαρπαντίδη, Kώστα Καναβούρη, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα Παπάζογλου κ.ά.

Οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ και θα γίνουν σε διάφορα σημεία του Κάστρου της πόλης. Συμμετέχουν νέοι του ΚΕ.ΘΕ.Α., ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ΚΕ.ΘΕ.Α – Κιβωτός.