15 Μαΐ 2012

Καταργείται το ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών ΤΕΙ Καβάλας στη Δράμα.


Δέκα θα είναι τα τμήματα των ΤΕΙ που δε θα συμπεριληφθούν φέτος στο μηχανογραφικό των υποψηφίων.

Το πρώτο είναι το παράρτημα του ΤΕΙ Πάτρας στην Αμαλιάδα, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος ζήτησε να μη δεχτεί εισακτέους και ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε την κοινωνία με τη λειτουργία μη χρήσιμων Τμημάτων».


Τα επόμενα τρία είναι το Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (έχει έδρα στα Γρεβενά), το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (στη Λευκάδα) και το Οινολογίας και το Τεχνολογίας Ποτών ΤΕΙ Καβάλας (στη Δράμα), τα οποία λειτουργούσαν μόνο με συμβασιούχους διδάσκοντες και ήταν πολύ εύκολη η διακοπή τους.

Τα άλλα δύο αφορούν τον τομέα της Αλιείας, και είναι το τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Ηπείρου (στην Ηγουμενίτσα) και το Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τα υπόλοιπα τμήματα που δεν κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών τους και σταματάει η λειτουργία τους είναι το Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων ΤΕΙ Λάρισας (έδρα στα Τρίκαλα), το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου (στην Ηγουμενίτσα).

Τέλος, το δέκατο τμήμα που δε θα δεχτεί εισακτέους είναι το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Λάρισας.