16 Μαΐ 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μητέρας της Ένωσης Κυριών Δράμας

Πλήθος κόσμου τίμησε χθες με την παρουσία του την καθιερωμένη Γιορτή της Μητέρας που πραγματοποίησε η Ένωση Κυριών στο Νησάκι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους από τον Άρη Γκούνα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη τον οποίο συνόδευσε ομάδα ισοκρατών. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από την Πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα.


Αμέσως μετά το πρόγραμμα περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων για τη μάνα από τις κυρίες: Ουρανία Ζερδαλή, γενική γραμματέα της Ένωσης Κυριών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Λένα Μαυρίδου, Νούλα Χαρπαντίδου και Ελένη Καρυπίδου. 

Στη συνέχεια έγινε μία αναφορά για την  μητέρα από την κ. Τάντα Θεοδωρίδου, πρόεδρο του Ελληνικού Οδηγισμού και έφορο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι αρτοποιοί οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά στην Ένωση Κυριών ψωμί για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Η κ. Τσιαμούρα προσφωνώντας τους μεταξύ άλλων τόνισε: ”η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια έχει βάλει σε εγρήγορση όλους εμάς τους εθελοντές, που καθημερινά βιώνουμε την φτώχεια και την ανέχεια των συμπολιτών μας.

 Σε μια συζήτηση λοιπόν που έκανα με την αγαπημένη μου Τζένη Κιοσσέ και της εξέφραζα τις ανησυχίες και τους φόβους μου, προσεφέρθη να στέλνει στα γραφεία μας καθημερινά ψωμί το οποίο να διαθέτουμε σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Την ενέργεια αυτή ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοί της, και αυτή την στιγμή σε καθημερινή βάση έρχονται από είκοσι έως σαράντα συνάνθρωποί, διαφορετικοί κάθε ημέρα και παίρνουν το ψωμί της ημέρας. 

Η δράση αυτή ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου 2011 και πρέπει να σας πω ότι μαζί με το ψωμί τους εξασφαλίζουμε και τα τρόφιμά τους, αλλά και οτιδήποτε χρειάζονται από είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς η δράση της Στέγης Προσφοράς και Αγάπης λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η Ένωση Κυριών ως ελάχιστη τιμή τους βραβεύει για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο”. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι:


           Τζένη Κιοσσέ
           Δημήτρης Τοτζάρης
           Παρασκευή Κουρτσίδου
           Εταιρεία Χατζόπουλος – Ιωαννίδου
           Αναστασία Τεκτονίδου

Επίσης τιμητική διάκριση δόθηκε σε ένα νέο κορίτσι, μια επιστήμονα – γεωπόνο, την Φωτεινή Κούτκου, ως εκπρόσωπο της εταιρείας ΑΛΚΑ για την αποστολή τσουβαλιών με πατάτες, τα οποία και διατέθησαν σε δεκάδες Δραμινούς. Τέλος τιμητική διάκριση δόθηκε στην μητέρα κ.Μαρία Αντωνιάδου – Κοτσιανού που υιοθέτησε ένα παιδάκι με ειδικές ικανότητες και χάρη στην αυτοθυσία και στην αυπαπάρνησή της το παιδάκι αυτό διαπρέπει στον αθλητισμό.

Την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, τίμησαν με την παρουσία τους: η Σεμέλη Κωνσταντινίδου, η επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Νόρα Κωνσταντινίδου, ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χαραλαμπίδης, οι πολιτευτές Νικολέτα Τσέπελη, Άννα - Μαρία Νταϊλάκη, Άρης Ακογιούνογλου και Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Λίζα Θεοδωρίδου και μέλη του συλλόγου, μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, η κ. Γιάννα Τσαραγλή, μέλος της πολιτικής επιτροπής και ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Κόντος.

Το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Κυριών Δράμας