15 Μαΐ 2012

Στο 6ο ΓΕΛ Καβάλας το βραβείο καλύτερης εμφάνισης μαθητικής εφημερίδας


Η στιγμή που η 17χρονη μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δανάη Αρσενία Φιλίδου ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Λυκείου, του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των «Νέων», για την εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο της, ήταν συγκινητική.


Με λυγμούς και τρεμάμενη φωνή η μαθήτρια εξηγούσε ότι η καθηγήτρια, «που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε», δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να παραστεί στην εκδήλωση.

«Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας», συνέχισε με δάκρυα στα μάτια σκορπώντας τη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Η εξομολόγηση της 17χρονης μαθήτριας για τα οικονομικά προβλήματα του σχολείου της και την αγωνία των νέων μπροστά στην κρίση δεν ήταν η μόνη στιγμή κατά τη διάρκεια της σημερινή απονομής των βραβείων του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των «Νέων» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που η συγκίνηση και το παρατεταμένο χειροκρότημα «ξεχείλιζαν» στην αίθουσα.

inpost