15 Μαΐ 2012

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η 2η επιστημονική συνάντηση στο πλαίσιο της έκθεση «Πρόσφυγες του ‘22 στη Δράμα & στην Αττική»

Τις καλύτερες εντυπώσεις, στους επισκέπτες αφήνει η έκθεση  «Πρόσφυγες του ‘22 στη Δράμα & στην Αττική». Η έκθεση είναι μία πρωτοβουλία της ΔΕΚΠΟΤΑ, του Δήμου Δράμας και των Προσφυγικών Σωματείων του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων.      


Ολοκληρώθηκαν συγχρόνως οι παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν εισηγήσεις για την περίοδο εγκατάστασης των προσφύγων τόσο στη Δράμα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα χρήσιμες σε γνωστικό επίπεδο για το κοινό. Στην δεύτερη αυτή επιστημονική συνάντηση εισηγητές ήταν οι: Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Παύλος, Δ. Σταματόπουλος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία,  Σ. Δημητριάδης Υπεύθυνος καινοτόμων δράσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ν. Ανδριώτης, καθηγητής στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ε. Γαβρά, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο Β. Αϊβαλιώτης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτη Δημητριάδη» με ένα μουσικό οδοιπορικό από τους: 

Λάμπρο Λιάβα  Εθνομουσικολόγο, ο οποίος συνεπήρε τους θεατές με την γλαφυρότητα της περιγραφής  των ιστορικών γεγονότων της εποχής

Χρόνη Αηδονίδη, τραγουδιστή - ερευνητή, δάσκαλο Θρακιώτικης μουσικής παράδοσης ο οποίος ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο ακούσματα που είχαν σχέση με την ιστορική περίοδο κατά την οποία έγινε η εγκατάσταση των προσφύγων  και

Μιχάλη Καλιοντζίδη, Πόντιο λυράρη και τραγουδιστή ο οποίος μάγεψε με την ερμηνευτική του απόδοση τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης στο κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα προσφυγικά σωματεία, τους εισηγητές, την διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου και την Βουλή των Ελλήνων.