11 Απρ 2012

Το Υπουργικό ψέμα, το μάρμαρο και η Μαρμαροδομή

-Μια απάντηση στον κ. Αηδόνη

Είναι γνωστό ότι πριν λίγες μέρες ο τέως Υφυπουργός κ. Αηδόνης έβγαλε δελτίο τύπου με το οποίο πανηγύριζε για τροπολογία που δήθεν πέρασε για την εταιρεία Μαρμαροδομή, ενώ αυτή απερρίφθη με πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου, του κ. Σαχινίδη, του κ. Ξυνίδη κι άλλων πρωτοκλασάτων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. 


Όταν ανακάλυψα το χοντροκομμένο ψέμα του  κ. Αηδόνη,  και την απόρριψη της τροπολογίας που προέκυπτε από τα πρακτικά της βουλής τα οποία έλαβα στα χέρια μου,  έβγαλα δελτίο τύπου με τίτλο: «Κύριε Αηδόνη, το ψέμα σας έχει κοντά πόδια. Πανηγυρίζετε για τροπολογία που δήθεν έγινε αποδεκτή, ενώ αυτή απορρίφθηκε».

Ο κ. Αηδόνης χθες μετά την πίεση που του ασκήθηκε από μένα επαναυπέβαλε την τροπολογία στο Νομοσχέδιο που υπεβλήθη, η οποία εκ νέου απορρίφθηκε. Στο Νομοσχέδιο του Λοβέρδου υπεβλήθη κοινή τροπολογία από τον κ. Αηδόνη και την κ. Κεφαλίδου, η οποία και έγινε αποδεκτή.  

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ασκήθηκαν φοβερές πιέσεις από τον κ. Αηδόνη για να περάσει η σχετική τροπολογία (απείλησε ακόμη και με παραίτηση του) 

Συγχαίρω τον κ. Αηδόνη και την κ. Κεφαλίδου για την πίεση που άσκησαν και στον Λοβέρδο και στον Βενιζέλο.  Αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο δια της τριβής παράγεται θερμότης. 

Επιτρέψτε μου να πω ότι αν δεν τον πίεζα τόσο, δεν θα πίεζε κι αυτός και η κ. Κεφαλίδου, για να περάσει η τροπολογία.

Στη Δράμα δεν είμαστε για να λέμε ο ένας καλά λόγια για τον άλλο. Ούτε να χειροκροτούμαστε μεταξύ μας. Προχθές στα οχυρά του Λίσσε ο κ. Αηδόνης απέφυγε να με χαιρετήσει. Ξέρω ότι δυσαρεστήθηκε πάρα πολύ γιατί ανέδειξα το αρχικό του ψέμα. Το έκανα όμως για το καλό της Μαρμαροδομής και το καλό του τόπου μας σε τελική ανάλυση.

Συγχαίρω τους δύο βουλευτές για το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο το ψέμα του κ. Αηδόνη και η ευκολία με την οποία το είπε, καταγράφεται στο σκληρό δίσκο των κατοίκων του δυστυχούς νομού μας.  Αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν θέλουμε μπορούμε. Περιμένω να ασκηθεί ίδια πίεση και για το Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών που σχεδιάζεται να έρθει στο Πανόραμα της Δράμας και για την Ψυχιατρική Πτέρυγα που έταξε ο κ. Αηδόνης και ο κ. Λοβέρδος, και για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Δράμας και για την επανίδρυση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, ( αφού θα επαναλειτουργήσει και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Κορίνθου), και για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ Οινολογίας και για την επαναφορά Διεύθυνσης Τελωνείου στη Δράμα, και για την επικείμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας και των Ειρηνοδικείων Προσοτσάνης – Νευροκοπίου και για τα τόσα και τόσα θέματα που κατάντησαν το Νομό μας ουρά της Καβάλας.

Αν θέλουμε μπορούμε.  Και ενωμένοι μπορούμε περισσότερα.

Κύριε Αηδόνη και κύριοι βουλευτές, μη θυμώνετε μαζί μου.  Πέρα από τις φιλικές διαπροσωπικές μας σχέσεις προέχουν τα συμφέροντα του νομού μας τα οποία ορκιστήκαμε όλοι να υπηρετήσουμε. 

Προσωπικά σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές, Καλή Ανάσταση και καλό ΠΑΣΧΑ και από τους δυο σας ας εκλεγεί ο καλύτερος.


ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας
τ. Δημάρχου Δράμας και τ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας