2 Απρ 2012

Ροδόπη : Νέο Νοσοκομείο στη Ροδόπη


Τον Αύγουστο του 2012 θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής και στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει να κατασκευάζεται.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, παρουσία του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ), κ. Φωτάκη το νέο νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 200 κλινών και θα έχει τρεις τομείς: Παθολογικό, Χειρουργικό και Ψυχιατρικό.

«Ο μόνος Νομός στη Βόρειο Ελλάδα που δεν έχει σύγχρονες δομές στο χώρο της υγείας είναι ο Νομός Ροδόπης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ. «Είναι πολύ σημαντικό για τον πολίτη της Ροδόπης να απολαμβάνει ασφάλειας και άριστης ιατρικής περίθαλψης από το Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και το γεγονός ότι στο ορατό μέλλον θα συνεχίσει να το κάνει σε ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής» δήλωσε ο κος Πεταλωτής. «Είναι ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που ικανοποιείται» τόνισε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία.

ert