9 Απρ 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ : Για την ανάπτυξη της Δράμας ...

Στελέχη της Ν.Ε. Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφθηκαν τα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της κ. Χατζόπουλο Μανώλη για το μέχρι σήμερα έργο και τις δράσεις της εταιρίας, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης της Δράμας, όπως διαμορφώνονται ειδικά σήμερα που βιώνουμε τη χειρότερη κρίση  μετά τον  2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Επίσης ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το γρηγορότερο, καθώς μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της σχετικής προκήρυξης για την κάλυψη 1.300 περίπου θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ως γνωστόν η Αναπτυξιακή Εταιρία Δράμας είναι ο τεχνικός σύμβουλος της «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑ» και αξιολογεί τις υποβληθείσες αιτήσεις, που ξεπέρασαν τις 4.000. Μαζί και με τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας που προκήρυξε σε συνεργασία με συμπράττοντες φορείς το Εργατικό Κέντρο Δράμας, συνολικά 1.500 Δραμινοί θα έχουν απασχόληση και ασφάλιση για 5 μήνες.

Είναι προφανές ότι με τέτοια ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό στην καρδιά της χειρότερης κρίσης που ζουν οι νεότερες γενιές, 1.500 Δραμινοί να έχουν εισόδημα και ασφάλιση έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο χρειάζεται ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα μακριά από τις λογικές των ΕΟΖ, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, των υπηρεσιών και της κοινωνικής οικονομίας  αλλά και της παραγωγής ενέργειας  από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτές οι επενδύσεις δεν μπορεί παρά να έχουν σαφή εξωστρεφή, εξαγωγικό, ποιοτικό, φιλικό προς το περιβάλλον προσανατολισμό και να συμβάλλουν στην αειφορία.

Πιστεύουμε ότι ο νομός Δράμας αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του (δάση, κάμπος, οροπέδια, κοιτάσματα, φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον) και το ρεύμα μετακίνησης προς την επαρχία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης αναζωογονώντας την ύπαιθρο και τα ερημωμένα χωριά μας .

Όχι στη μιζέρια και την κατάθλιψη. Χρειάζεται όραμα, να το πιστέψουμε πρώτα κι ύστερα να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που θα το πραγματοποιήσουν.

Εκ μέρους της Ν.Ε. Δράμας ο Γραμματέας αυτής Παναγιώτης Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την ουσιαστική ενημέρωση και συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας για την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής μας .