5 Απρ 2012

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου

Θερμής υποδοχής έτυχε η κ. Άννα Μαρία Νταϊλάκη από το Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, κ. Μελέτη Μαυρίδη, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της με τοπικούς φορείς. 

Στη συζήτηση, που ακολούθησε, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Νταϊλάκη για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. 


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη οργάνωσης του  πρωτογενούς τομέα, ώστε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, τόσο η πατάτα Νευροκοπίου όσο και άλλα αγροτικά αλλά και κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής. Όσο για το δευτερογενή τομέα, η έλλειψη επενδυτικών κινήτρων στην περιοχή δεν την καθιστά ελκυστική στους ξένους επενδυτές. Εξάλλου, η περιοχή θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό της και στον τριτογενή τομέα, με το φυσικό κάλλος που διαθέτει, καθώς και με το άνοιγμά της προς τη γειτονική Βουλγαρία.

Σε κάθε περίπτωση η περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου θα πρέπει να προσεγγίζεται με μεγάλη προσοχή από το κεντρικό κράτος, μια και οι ακρίτες εδώ «φυλάττουν Θερμοπύλες», συναντώντας  σωρεία προβλημάτων τα οποία ξεκινούν από την καθημερινότητά τους. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, και με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η ακριτική αυτή περιοχή, μπορεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Δράμας.