14 Απρ 2012

Διαγωνισμός Γεύσης ελιάς στη Χαλκιδική

Οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Στην Ακτή Ελιά, της Νικήτης (Χαλκιδική, Ξενοδοχείο Anthemus) η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς», οργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γεύσης Ελιάς & Πατέ ελιάς, στις 12-13 Μαΐου 2012, σε μια προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των τυποποιητών - παραγωγών, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους αρχιμάγειρες και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Μπόσκος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και ο Γιώργος Παλησίδης (Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γαστρονομίας). 

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη ελιά», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή ελιά», «Ροδέλα ελιάς, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό ελιά, πράσινη/μαύρη» & «Συσκευασία». Τα δείγματα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012, μαζί με τη συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής.


ΠΗΓΗ: HOTEL AND RESTAURANTS