5 Απρ 2012

Πόκερ: Αναγνωρίστηκε ως άθλημα στην Βραζιλία!

Tο Υπουργείο Αθλητισμού της Βραζιλίας αναγνώρισε και επίσημα πλέον το πόκερ ως ένα παιχνίδι ικανοτήτων και όχι τύχης.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση είναι σίγουρο πως κάποιου είδους συμφωνίας επετεύχθη με την ομάδα υπεράσπισης του πόκερ στην Βραζιλία, Brazilian Conferederação Texas Hold’em (CBTH).


Πλέον το πόκερ βρίσκεται στην λίστα των αθλημάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Αθλητισμού, αναφέροντας πως απαιτείται συνδυασμός πλήθους ικανοτήτων για να καταφέρεις να πετύχεις σε αυτό.

Η CBTH έχει διοριστεί επίσημα ως το κυβερνών σώμα του πόκερ στη Βραζιλία.

“Το πόκερ είναι μια ανταγωνιστική πρακτική στην οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν εξυπνάδα καθώς και πνευματικές ικανότητες και ικανότητες συμπεριφοράς προκειμένου να πετύχουν,” αναφέρει το site του Υπουργείου.

Η CBTH αντιπροσωπεύει το πόκερ ευρύτερα και όχι μόνο το Texas Hold’em αλλά και άλλες παραλλαγές όπως μεταξύ άλλων το Omaha, Omaha 8, 7 Card Stud, Stud 8, Razz και mixed games.

Αναγνωρίζοντας την CBTH ως τον επίσημο φορέα για την επίβλεψη του πόκερ στην Βραζιλία το Υπουργείο αναφέρει πως ιδρύθηκε επίσημα στις 29 Ιανουαρίου του 2009 και χάρη στην επαγγελματική και σταθερή δουλειά που έκανε για το πόκερ κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από την κοινωνία για το πόκερ ως ένα παιχνίδι διασκέδασης το οποίο απαιτεί μελέτη, συγκέντρωση και κατάρτιση.

Το δελτίο Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πόκερ σημειώνει: «Με το Brazilian Poker Tour να ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες, τις διαδικασίες για την προετοιμασία του 2014 FIFA World Cup να βρίσκονται σε εξέλιξη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τα World Mind games (παιχνίδια μυαλού) να παίζουν στον ορίζοντα, η ανάδειξη του πόκερ σε αυτή τη χώρα που είναι γεμάτη μανιακούς για τα αθλήματα δεν θα μπορούσε να γίνει πιο κατάλληλη στιγμή».