7 Απρ 2012

Η κυνηγεσία της πέρδικας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων επιμόρφωσης των κυνηγών του έργου: "Διατήρηση της βιοποικιλότητας και ευαισθητοποίηση του κοινού στη διασυνοριακή περιοχή Δράμας – Γκότσε Ντέλτσεφ", του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013, εκδήλωση με θέμα: "Η κυνηγεσία της πέρδικας". 


Η προσέλευση στη θεματική ημερίδα το Σάββατο 31/3, αλλά και στον Αγώνα (ΕΦΥΠ) κυνηγετικών σκύλων σε άγριο θήραμα (πεδινή πέρδικα) την Κυριακή 1 Απριλίου στη Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων Πετρούσας-Προσοτσάνης-Μικρόκαμπου ήταν πέραν του αναμενόμενου καθώς υπήρξαν και συμμετοχές από άλλους νομούς, ενώ το επίπεδο του αγώνα, σύμφωνα με τους κριτές, ήταν υψηλό.

Ο αγώνας διεξήχθη σε τρία τερέν , ένα για αγγλικές φυλές (σε ζεύγη), ένα  για ηπειρωτικές φυλές (σόλο) και ένα για ανήλικα σκυλιά. αγγλικών φυλών. Κριτές για τις αγγλικές φυλές ήταν οι, Θεοχάρης Νικόλαος, Μπόγιογλου Κων/νος και Πετρόχειλος Θωμάς, ενώ για τις ηπειρωτικές ο Καλφόπουλος Χρήστος.

Στους νικητές απονεμήθηκαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας έπαθλα, και στους κριτές για την προσφορά τους στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα ένα αγαλματίδιο της θεάς Άρτεμις , που αποτελεί το έμβλημα του Συλλόγου.

Ο αγώνας καλύφθηκε επίσης από τηλεοπτικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης, που  εξειδικεύεται σε θέματα θήρας, αλιείας και παρόμοιων δραστηριοτήτων.


Με τιμή

                         Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας     

                   Γεωργιάδης Ιωάννης                                           Παπαδόπουλος Γεώργιος