5 Απρ 2012

Η αυτοκτονία του 77χρονου, το Facebook, η οργή Μανδραβέλη και η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της– (σχολιασμός)


Κυκλοφόρησε από χτες στο διαδίκτυο η φωτογραφία αυτή που δείχνει γνωστούς συγγραφείς και δημοσιογράφους, φερόμενους να έχουν κάνει τις δηλώσεις αυτές για την αυτοκτονία του 77χρονου στο σύνταγμα.

Διαβάζουμε από το theinsider.gr:


Την οργή του εξέφρασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης για μια ανάρτηση συναδέλφου του στο Facebook με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου χθες στο Σύνταγμα. Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής χαρακτήρισε "αθλιότητα" την ανάρτηση (φωτογραφία) του δημοσιογράφου της Αυγής, Άγγελου Τσέκερη.

Στον "τείχο" του Facebook του Τσέκερη αναρτήθηκαν υποτιθέμενα σχόλια δημοσιογράφων για την αυτοκτονία.

Ο Π. Μανδραβέλης υποτίθεται πως δήλωσε: "Η αυτοκτονία δείχνει πόσο είχαν καλομάθει μέχρι τώρα οι λαϊκιστές, βολεμένοι σε παχυλές συντάξεις και σε πελατειακά προνόμια των κλειστών επαγγελμάτων...".

Απαντώντας ο Μανδραβέλης τόνισε: "Έχω συνηθίσει από αθλιότητες. Αυτό μου με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι φιλοξενείται στον τοίχο ενός δημοσιογράφου Άγγελου Τσέκερη. Εντάξει! του ΣΥΡΙΖΑ ειναι, αλά η αθλιότητα έχει και τα όρια της..."


Σχόλιο Μέντωρ:

Το ανησυχητικό δεν είναι το κειμενάκι με τις υποτιθέμενες δηλώσεις των κ.κ. Μανδραβέλη, Μίχα και άλλων για τη χτεσινή αυτοκτονία στο Σύνταγμα, αλλά η διάδοσή του ως αληθινού περιστατικού και η άκριτη πεποίθηση πολλών, ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν αληθινές. Πόσο επιρρεπείς μπορούμε να γίνουμε στο εξωφρενικό και στο βλακώδες;