3 Μαρ 2012

Τσούφια γκαζάκια στη ΔΕΗ στην Ιχθυόσκαλα


Νωρίς χθες το πρωί κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και η Ελληνική Αστυνομία, στο κτίριο της ΔΕΗ στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.


Άγνωστοι το προηγούμενο βράδυ, τοποθέτησαν στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ, στο εμπορικό τμήμα, εκεί δηλαδή που πληρώνονται οι λογαριασμοί των πολιτών, ένα σακίδιο, μέσα στο οποίο υπήρχαν γκαζάκια, μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη και κροτίδες.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός δεν εξερράγη. Το πρωί υπάλληλοι της επιχείρησης είδαν το σακίδιο, αφού ήταν τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο των γραφείων, κατάφεραν να δουν τι περιέχει μέσα, αφού ήταν μισάνοιχτο, κατάλαβαν ότι πρόκειτο για κάτι ύποπτο και κάλεσαν την αστυνομία.

Στις 8.15 το πρωί, αστυνομικοί περισυνέλεξαν το σακίδιο, παρουσία και οχήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Προληπτικά το κτίριο της ΔΕΗ είχε εκκενωθεί. Είναι σαφές για το τι επρόκειτο να συμβεί. Οι άγνωστοι έβαλαν το σακίδιο στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες ενεργοποίησαν τις κροτίδες, προκλήθηκε μικρή έκρηξη, που όμως δεν επηρέασε ούτε τα μπουκάλια με τη βενζίνη, ούτε το γκαζάκι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ακόμα κι αν ο στόχος των δραστών υλοποιούνταν, από την έκρηξη των κροτίδων προκαλούνται μεγαλύτερη έκρηξη, οι ζημιές θα ήταν περιορισμένες.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού δεν χρειάστηκε πυροτεχνουργός, αν και κάτι τέτοιο αναφέρθηκε στις συζητήσεις που προηγήθηκαν.

Στοιχεία για το ποιος τοποθέτησε το σακίδιο, στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ, η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας δεν έχει, καθώς δεν υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου της ΔΕΗ, κάμερες.