13 Μαρ 2012

Δημήτρης Κυριαζίδης : Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ΕΟΖ

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών είχε ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Νομό και την Δραμινή κοινωνία σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), ως και την επιχειρούμενη δημιουργία στα γεωγραφικά όρια της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης(ΕΟΖ).

Πιο συγκεκριμένα:


1. Για τον Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. υπήρξε συνάντηση με τον Δ/ντή Ο.Ε.Κ. Δράμας κ. Αριστομένη ΚΕΧΑΓΙΑ ο οποίος με λεπτομερή και σαφή τρόπο αποτύπωσε την σημαντική αποστολή του οργανισμού και το έργο που παράγει και στο Νομό. Έργο που διεκπεραιώνεται χάρη στο ζήλο του ελλιπούς προσωπικού.

Ταυτόχρονα ανέπτυξε τους βάσιμους και αποδεκτούς ισχυρισμούς του σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα λειτουργίας-ύπαρξης του οργανισμού.

Το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε και την συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου.
Κατ’ αυτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε την επιτακτική ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των προαναφερθέντων οργανισμών, καθόσον αποτελούν προϊόν των εισφορών εργαζομένων.

Για το σημαντικό αυτό ζήτημα ο κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή κ. Νίκο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ν.Δ. σήμερα, ως αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση, δεσμεύεται:

α) Για την συνέχιση των παροχών προς τους δικαιούχους εργαζόμενους
β) Για την συνέχιση λειτουργίας των οργανισμών υπό ενιαίο σύγχρονο σχήμα και
γ) Για την αξιοποίηση των προτάσεων που κατατέθηκαν από πλευράς των εργαζομένων στους οργανισμούς Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. κατά την συνάντηση στις 16-2-2012.

2. Κατά την συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου κυριάρχησε το ζήτημα της ΕΟΖ που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, αναπτύσσοντας τις θέσεις του και αναφερόμενο ιδιαίτερα στους κινδύνους που περικλείει η εγκατάσταση μιας τέτοιας ΕΟΖ, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του.

Κίνδυνοι αυτοί εστιάσθηκαν τόσο για τον κόσμο της εργασίας, όσο και για τις υπάρχουσες λειτουργούσες (εναπομείναντες) επιχειρήσεις στο Νομό.

Για το ζήτημα αυτό από πλευράς του κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ τονίσθηκε ότι συμμερίζεται τους φόβους του Εργατικού Κέντρου για το πραγματικό περιεχόμενο δημιουργίας της ΕΟΖ, καθότι μέχρι σήμερα το όλο τοπίο είναι θολό και αφηρημένο, ως εμφανίζεται από τους εισηγητές του ‘’αναπτυξιακού’’ αυτού μέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφιβολίες και ερωτηματικά, για τις πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος.