12 Μαρ 2012

Συλλήψεις για κλοπές σε καταστήματα-σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Αλβανίας, για διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα-σούπερ μάρκετ στη Καβάλα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη ομοεθνή συνεργό τους.


Οι συλληφθείς Αλβανός και ο συνεργός του ο οποίος αναζητείται, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές,
για το ίδιο αδίκημα.

Συνελήφθησαν χθες (09.03.2012) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 (άντρας) και 17 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα (σούπερ μάρκετ) της πόλης, ενώ αναζητείται ο 28χρονος, ομοεθνής συνεργός τους. Η 17χρονη κατηγορείται επιπλέον για παράνομη είσοδο στη χώρας μας.

Ειδικότερα, προχθές (08-03-2012) το πρωί, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε σούπερ μάρκετ της πόλης και αφαίρεσαν τρεις (3) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ένα ψηφιακό δίσκο ( CD – ROM ) και ένα χυμό, συνολικής αξίας 100 ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους, απέρριψαν στο έδαφος τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή.

Χθες (09-03-2012) πρωινές ώρες, ο 18χρονος και η 17χρονη, μετέβησαν στο ίδιο κατάστημα, όπου πριν προλάβουν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραπούν και πάλι σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, με διαφορετικές συνθέσεις, κατά το τελευταίο 20ήμερο, μετέβησαν σε άλλα δύο καταστήματα της πόλης, αφαιρώντας από αυτά συνολικά δύο (2) συσκευασίες με έμπλαστρα, τέσσερις (4) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας περίπου 300 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο 18χρονος συλληφθείς και ο 28χρονος συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.