17 Μαρ 2012

Αλεξανδρούπολη : Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αντιμετώπιση του φαινόμενου της παράνομης μετανάστευσης τίθεται σε νέα βάση.



Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ελένης Τσιαούση που συζητήθηκε χτες στη Βουλή για τα ελλιπή τα μέσα και τον εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος στο Θρακικό Πέλαγος απέναντι στις συνεχείς και προκλητικές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων μας. 

Αναλυτικότερα κατά τη συζήτηση στη Βουλή η κυρία Τσιαούση παρουσίασε διεξοδικά τα γεγονότα που συνέβησαν στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας και την έλλειψη βασικών μέσων του Λιμενικού Σώματος όπου το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από ένα μικρό σκάφος του Λιμενικού Σαμοθράκης, που μπόρεσε να φτάσει στην περιοχή επειδή έπνεαν άνεμοι κάτω από 5 μποφόρ.

Ενώ σε διαφορετικές συνθήκες οι Τούρκοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να ψάρευαν ανενόχλητοι. Και αυτό διότι, όπως τόνισε η κυρία Τσιαούση, δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα χρήματα για την αποκατάσταση της βλάβης του πρίν από ένα χρόνο, ενώ υπογράμμισε ότι η επισκευή σήμερα του σκάφους δεν θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα καθώς δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σημερινές προκλήσεις και στο βαθμό που παρουσιάζονται, επειδή είναι ένα σκάφος 35 ετών και πλέον ξεπερασμένης τεχνολογίας με τα αντίστοιχα που επιχειρούν οι Τούρκοι, όπου χρειάζεται 2 ώρες για να φτάσει στο επίμαχο σημείο ενώ οι Τούρκοι φτάνουν σε 20 λεπτά.

Μαρία Νικολάου

ΕΡΤ