5 Μαρ 2012

Κομοτηνή : Στην Εισαγγελέα ο δράστης της ομηρίας


Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης οδηγείται σήμερα ο δράστης της ομηρίας στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων, Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί.


Του ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή ο δράστης δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και σημειώνει ότι διεκδικούσε την καταβολή αποζημίωσης.

Ήταν μεσημέρι 1ης Μαρτίου, σε βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, όταν ο 52χρονος, εισήλθε σε εργοστάσιο πλαστικών κάδων και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 51χρονο ημεδαπό και 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, κατακρατώντας παράλληλα (3) ημεδαπούς, ηλικίας 63, 51 και 30 ετών, υπαλλήλους του εργοστασίου.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το χώρο του εργοστασίου. Ο 52χρονος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί όλως ελαφρά ένας 35χρονος αστυνομικός. Την 14.10΄ ώρα άφησε ελεύθερο τον ανωτέρω 30χρονο.

Μετά από διαπραγματεύσεις (11) ωρών περίπου, οι ειδικοί διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να μεταπείσουν τον 52χρονο και να πετύχουν την παράδοση του στις Αστυνομικές Αρχές, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και των ομήρων.

Κατασχέθηκαν η προαναφερόμενη κυνηγετική καραμπίνα, (1) μαχαίρι, που κατείχε ο δράστης, (17) κυνηγετικά φυσίγγια και (9) κάλυκες. Παθόντες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ στον τραυματία αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

ert