5 Μαρ 2012

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 52χρονος για την ομηρία


• «Έχει σώας τας φρένας, η οικονομική δυσπραγία τον έφερε σε απόγνωση», σύμφωνα με τη συνήγορό του.
• «Πήγε με σκοπό να σκοτώσει», κατά τη δικηγόρο του Θ. Ανδριανόπουλου.


Εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 7/3, ζήτησε και πήρε ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας ο οποίος την Πέμπτη είχε εισβάλλει στο εργοστάσιο που εργαζόταν μέχρι το καλοκαίρι, τραυματίζοντας τον πρώην εργοδότη του και έναν εργαζόμενο, και κρατώντας για έντεκα ώρες ομήρους δύο πρώην συναδέλφους του.

Δια της συνηγόρου του, επιμένει ότι οδηγήθηκε στην ακραία πράξη του, επειδή έχει να λαμβάνει την αποζημίωση της απόλυσής του. «Ο κ. Μανίκας ισχυρίζεται ότι έχει να λαμβάνει την αποζημίωση της απόλυσής του, ενώ υπάρχει και το θέμα του σπιτιού όπου διέμενε, και το οποίο σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ανήκει στην κυριότητα της εταιρείας για φορολογικούς λόγους αλλά σε έναν χρόνο θα περιερχόταν στην κατοχή του», σημείωσε η συνήγορός του Σοφία Σαριπανίδου.

Διαφορετική ωστόσο είναι η άποψη του πρώην αφεντικού του, αφού κατά την εκτίμηση της συνηγόρου του Βασιλικής Μαρινάκη, ο Μανίκας «πήγε με σκοπό να σκοτώσει, αν και όλοι του οι μισθοί ήταν πληρωμένοι». Για το θέμα της αποζημίωσης, σύμφωνα με την πλευρά Ανδριανόπουλου «του οφειλόταν ένα ποσό, μικρότερο των 8.000 ευρώ, για το οποίο είχε γίνει και διακανονισμός τμηματικής καταβολής, ούτε όμως αυτό τηρούνταν, αφού ο κατηγορούμενος όποτε είχε ανάγκη από χρήματα πήγαινε στο εργοστάσιο και ζητούσε χρήματα, είτε του οφειλόταν είτε όχι».

Ο Θανάσης Ανδριανόπουλος μάλιστα, υποστηρίζει ότι θέλησε να βοηθήσει τον Μανίκα χάριν της κουμπαριάς τους. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, ο Μανίκας «είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τον Ιούνιο, πήγε για δουλειά στην Κρήτη, είχε πρόβλημα υγείας, δεν είχε ασφάλιση, και επέστρεψε στην Κομοτηνή, και λόγω της κουμπαριάς ζήτησε να επαναπροσληφθεί για το ΙΚΑ, κάτι που έγινε. Και επειδή θεώρησε ότι χρειαζόταν χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας του, του πρότεινε ο ίδιος ο Ανδριανόπουλος να του δώσει αποζημίωση, ενώ δεν δικαιούταν».

Ο επιχειρηματίας, παρ’ ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, δηλώνει πως αντιμετωπίζει τον παρ’ ολίγον θύτη του και την οικογένειά του με στωικότητα. «Δεν έχει μένος εναντίον του Μανίκα», διαβεβαίωσε η δικηγόρος του, προσθέτοντας: «Είναι άνθρωπος χαμηλού προφίλ, φιλήσυχος, δεν είχε ποτέ καμιά αντιπαράθεση με κανέναν, με κανέναν εργαζόμενο, είναι ήρεμος και ήσυχος άνθρωπος, με την κόρη του κατηγορούμενου η οποία του ζήτησε και συγγνώμη έχει άριστες σχέσεις».

Ο κατηγορούμενος στο μεταξύ, δηλώνει μετανοιωμένος και όχι παράφρων. Με έμφαση η συνήγορός του, τόνισε ότι «ζητά ξανά και ξανά συγγνώμη», αλλά και ότι «ο πελάτης μου δεν είναι παράφρων, ούτε θα επικαλεστούμε κάτι τέτοιο για να τύχουμε ευνοϊκής μεταχείρισης. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και αυτή θα πούμε. Έχει σώας τας φρένας αλλά διάλεξε λάθος τρόπο για να κάνει τον κ. Ανδριανόπουλο να τον προσέξει. Ο άνθρωπος ήταν με ταμείο ανεργίας, διεκδικούσε χρήματα, και αυτά τον έκαναν αγανακτισμένο και τον έφεραν σε απόγνωση, δεν σημαίνει ότι είναι τρελός». Σύμφωνα με την κ. Σαριπανίδου, το μόνο που ενδιαφέρει σήμερα του Θ. Ανδριανόπουλου και του Βούλγαρου εργάτη Εμίλ Μαρίνοφ που τραυμάτισε.

Στο πλευρό του Δ. Μανίκα βρίσκεται η μεγάλη του κόρη, ενώ αύριο 6/3 αναμένεται να καταθέσουν οι υπόλοιποι μάρτυρες.