13 Φεβ 2012

Διαγραφή τριών βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, επειδή είπαν Όχι!

Οι κύριοι Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Μαργαρίτης Τζίμας και Μάντατζη Τσετίν είναι οι τρεις βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ που ψήφισαν όχι στη νέα μνημονιακή σύμβαση τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ κος Μάντατζη είχε κάνει σαφές το γεγονός πως δεν είχε την πρόθεση να ψηφίσει υπέρ του νέου μνημονίου, κάτι που τελικά και έκανε πράξη. Από τη μεριά τους οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Δερμεντζόπουλος από τον Έβρο και Τζίμας από τη Δράμα ψήφισαν τελικά κατά της νέας μνημονιακής σύμβασης με αποτέλεσμα να διαγραφθούν από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Στο σύνολό τους 199 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νέου μνημονίου, 74 κατά και 5 δήλωσαν παρών. Πλέον οι διαγραμμένοι βουλευτές αποτελούν την «Τρίτη δύναμη» μέσα στη βουλή.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του προέδρου Γ. Παπανδρέου που δεν ψήφισαν «ναι» (22 στο σύνολο), αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ψήφισαν «ναι» (20 στο σύνολο), με απόφαση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά διαγράφησαν από την ΚΟ, από την ΚΟ του ΛΑΟΣ διαγράφησαν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται λόγος και για οριστική διαγραφή από μέλος του κόμματος του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Καμμένου που ψήφισε «όχι». Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες του κόμματος όσοι δεν ψήφισαν το άρθρο 1 και θα παραπεμφθούν στα όργανα δεοντολογίας του Κινήματος.

Οι 22 διαγραφθέντες βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι οι κ.κ. Κουβέλης, Βαγενά, Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Β. Παπανδρέου, Μίχος, Κυριακοπούλου, Τριανταφυλλόπουλος, Τόγιας, Κασσάρας, Καστανίδης, Τεκτονίδου, Κατσούρας, Μιχελογιαννάκης, Παραστατίδης, Αθανασιάδης, Παπαμανώλης, Βουδούρης, Μάταντζη, Θεοδωρίδης, Αμοιρίδης, Μαγκούφης. Σημειώνεται πως ο Αργύρης Λαφαζάνης είχε ήδη παραιτηθεί με επιστολή του στον Γιώργο Παπανδρέου.

Παρατίθεται η επιστολη Σαμαρά:
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, ’ Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ’ρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, ’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.



1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 250 ΕΥΡΩ????
Ή ΜΗΠΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (??????)
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ....ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ??????
..................................
250 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!