8 Φεβ 2012

Κυριάκος Χαρακίδης : Επιμείναμε σε όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί

Στην κοπή πίτας του Σωματείου μας δόθηκε ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής στήριξης

Δυναμικό παρών έδωσαν στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του σωματείου «Πόλη και Ζωή»  οι περισσότεροι από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα παραβρέθηκαν όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων του νέου Δήμου αλλά και πλήθος προσώπων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής. Μαζική επίσης ήταν και η παρουσία των Δραμινών και των μελών του σωματείου. 

Στην πολύ ζεστή εκδήλωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μετά την καθιερωμένη κοπή  πίτας πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από τους:  πρώην Υφυπουργό κ. Χρήστο Αηδόνη,  Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη,  Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο. 

Στην συνέχεια ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Δήμαρχο μας Κυριάκο Χαρακίδη.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Δράμας αφού χαιρέτησε και εξήρε την δράση και το έργο του Σωματείου όλα αυτά τα χρόνια αναφέρθηκε και εν συντομία στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί και σε αυτό που έχει σχεδιαστεί στην διάρκεια  του ενός χρόνου από την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Δράμας  είναι αποφασισμένος να παλέψει μαζί με τους πολίτες  στηρίζοντάς τους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Κατέστησε σαφή την πρόθεση του Δήμου να επιμείνει και να εφαρμόσει την κοινωνική του πολιτική ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που  καθυστερούν την εφαρμογή της. Στον Δήμο μας κανένας δεν περισσεύει είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος παραθέτοντας τις δράσεις του Δήμου στην κατεύθυνση της στήριξης των ευαίσθητα κοινωνικά ομάδων.

Μίλησε για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με δίμηνη, οκτάμηνη και πεντάμηνη απασχόληση στην οποία θα προχωρήσει  ο Δήμος. Αναφέρθηκε παράλληλα στην δημιουργία του κοινωνικού δικτύου με φορείς της πόλης και την συνεργασία του Δήμου σε μία σειρά από δράσεις που μεταξύ άλλων αφορούν και την μεταφορά συσσιτίου  στο σπίτι μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι,  την δημιουργία κέντρου στήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων, την επιδότηση ατόμων που βρίσκονται σε πορεία απεξάρτησης, την δημιουργία του νέου ΚΑΠΗ και των νέων Παιδικών Σταθμών, την δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ, την δωρεάν φιλοξενία νηπίων απόρων οικογενειών σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης. την δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στο παλιό Δημαρχείο, την μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΔ  από 5 έως 42%, την οικονομική ενίσχυση 734 απόρων οικογενειών, την εκτύπωση βιβλίων για τους μαθητές  και σειρά άλλων δράσεων σε διάστημα μόλις ενός χρόνου.

«Επιμείναμε σε όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί. Σχεδιάσαμε προοπτικές ανάπτυξης  υποδομών για τον τόπο κάτω από δύσκολες συνθήκες.   Πολύ σύντομα όλοι μας θα δούμε απτά,   τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών» είπε ο Δήμαρχος καταχειροκροτούμενος από τους Δημότες που παρακολούθησαν την εκδήλωση… 


Γραφείο Τύπου
Τηλ. 2521047285
Fax. 2521030953
e-mail: poli-zoi@otenet.gr
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr
Διεύθυνση: Ηπείρου 41