6 Φεβ 2012

Καρναβάλι Ξάνθης για πάντα!


(άρθρο αναγνώστριας)

Ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη της Ξάνθης είναι αυτός του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού! Ένα αυθεντικό πανηγύρι χαράς και διασκέδασης. Όλη η πόλη μια παρέα, βγαίνει στους δρόμους και γεμίζει κάθε γωνιά με χρώματα, κέφι, ζωντάνια, ρυθμό και χορό! (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Η Ξάνθη, πόλη-βασίλισσα του καρναβαλιού, έχει να επιδείξει συγχρόνως μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών.

Κορυφαία στιγμή των αποκριάτικων εκδηλώσεων αποτελεί η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 26/2, την Κυριακή πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης για να παρελάσουν μαζί με τα άρματα, συνοδεύοντας με χρώματα και μουσική την βασίλισσα του Καρναβαλιού. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Η παρέλαση καταλήγει στις όχθες του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης, με το κάψιμο του Καρνάβαλου ή του «Τζάρου». Είναι ένα έθιμο που κρατά από τα αρχαία χρόνια και η ονομασία «Τζάρος» προέκυψε από τον ιδιόρρυθμο ήχο (τζ,τζ,τζ) που δημιουργούσε η καύση του θάμνου.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα δεν σταματάει εδώ. Το πάρτι συνεχίζεται όλο το βράδυ στους ρυθμούς που πάλλεται ολόκληρη η πόλη!

Αφεθείτε, λοιπόν, κι εσείς στη μαγεία της Καρναβαλικής Παρέλασης και ελάτε να ζήσετε στον ξέφρενο ρυθμό της, χαρίζοντας στον εαυτό σας γέλιο, κέφι και χαρά! (ενημέρωση www.drama-tika.blogspot.com)