5 Φεβ 2012

ΕΟΠΥΥ : Λίστα των συμβεβλημένων ιατρών ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επαναφέρει τον ασφαλισμένο στο επίκεντρο των υπηρεσιών υγείας και εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας. (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Όλοι οι ασφαλισμένοι των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν ασφαλιστική κάλυψη, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις εξής ιατρικές υπηρεσίες:

Συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, που αναγράφονται στην λίστα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ:

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ




Η Λίστα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) στις ιστοσελίδες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), ΟΠΑΔ (www.opad.gr ΟΓΑ (www.oga.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr)

Η Δ/νση των πολυϊατρείων-ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) μπορεί να βρεθεί από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)


Ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ
- Μέσω του 184 [για τις δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)]
- Με απ’ απευθείας τηλεφωνική συνεννόηση με τον συμβεβλημένο γιατρό. Να γίνεται ενημέρωση υποχρεωτικά από αυτόν εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ή πότε μπορεί να με δεχθεί). (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Ραντεβού για εξετάσεις Υγείας
Α) σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ: 184
Β) σε σχηματισμούς του ΕΣΥ: 1535
Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια ο δικαιούχος επικοινωνεί απ’ ευθείας με τα εργαστήρια.

Όλες οι παρακλινικές εξετάσεις που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούνται στους δικαιούχους του:
- χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου εντός των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή των σχηματισμών του ΕΣΥ.
- με 15% συμμετοχή του δικαιούχου σε συμβεβλημένα με τον Οργανισμό διαγνωστικά εργαστήρια (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Φάρμακα
Το γενικό ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών οργανισμών για φάρμακα ανέρχεται στο 25% της αξίας αυτών. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παθήσεων για τις οποίες προβλέπεται ποσοστό 10% και 0% και έχουν γνωστοποιηθεί στους γιατρούς. (ενημέρωση drama-tika.blgospot.com)

Πηγή: ΕΟΠΠΥ