17 Φεβ 2012

Καρναβάλι Ξάνθης 2012 : Σύσκεψη υπό τον Καραλίδη για την αγορά και τα μπαρ


Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με το θέμα της αγοράς ενόψει του Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Μετά από πρόσκληση του Φώτη Καραλίδη έγινε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ξάνθης και υπεύθυνο Δημοτικής Αστυνομίας Ιωάννη Τσεγγελίδη, τον Πρόεδρο ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμιο Μίλκογλου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης Ν.ΞάνθηςΑνδρέα Ιντζέ και τους Προισταμένους Δ/νσης Δaημόσιας Υγείας και Κοινωνικής  Δέσποινα Μούργου και Τμήματος Κτηνιατρικής Κων/νο Γκαζίνο.


Θέμα της ήταν, φυσικά, οι έλεγχοι στα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα των ελέγχων για κάπνισμα (κάτι που φαντάζει αδύνατο την περίοδο των ΘΛΕ, θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ελέγχων, οι τιμές εισόδου στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης κατά το τριήμερο της Αποκριάς, η διαδίκηση των αλκοολούχων ποτών για το χρονικό διάστημα των ΘΛΕ αλλά επίσης και το ζήτημα των ΚΕΛΑΥΕ και της σύστασής τους.

Αμοιβαίες διαβεβαιώσεις
Υπήρξαν διαβεβαιώσει των υπηρεσιακών παραγόντων για ελέγχους και των φορέων και επαγγελματιών για να συνδυαστεί η οικονομική δραστηριότητα (αισθητά πεσμένη σε σχέση με άλλες χρονιές) με την προστασία της εικόνας της πόλης και του θεσμού.

Παράλληλα, οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα καταστεί δυνατό να λειτουργήσουν τα ΚΕΛΑΥΕ την περίοδο του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς, όταν το πρόβλημα με το παρεμπόριο στην Ξάνθη είναι τεράστιο.