14 Ιαν 2012

Ερχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο

Το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και χιονόνερο στα πεδινά μέχρι το βράδυ, ενώ η κακοκαιρία θα αρχίσει το πρωί από τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά της Ελλάδας και προς το βράδυ σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα «αγγίζει» στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 14 βαθμούς και τους 8 βαθμούς στην βόρεια Ελλάδα.

Χειμωνιάτικη και η Κυριακή, οπότε και αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίς, με το κρύο να είναι τσουχτερό. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και ίσως μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η υψηλότερη στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς.

Ισχυρός παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τη Δευτέρα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: http://enimerosigreece.blogspot.com/