21 Ιαν 2012

ΚΑΟΔ: Ήττα με καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη του στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα κόντρα στον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε με το χορταστικό 101-72.

Έτσι κρίθηκε

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε σημαντικά προβλήματα στο να επιβάλει το ρυθμό του. Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθόταν στον πάγκο με πολιτικά και ότι ο Ρομέιν Σάτο δεν επιστρατεύτηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία απολύτως σημασία.

Ο Σμιθ αρχικά και στη συνέχεια ο Λόγκαν σε συνεργασία με την πολύτιμη συνεισφορά των υπολοίπων (σημαντική η δουλειά του Τσαρτσαρή) έπραξαν τα δέοντα και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 (27-17) αλλά και στο +20 (66-46) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου.

Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην άμυνα και επέτρεψαν στον αξιόμαχο ΚΑΟΔ να μειώσει ακόμη και στους 9 πόντους (66-57) αντιμετωπίστηκαν με την είδοδο στο παρκέ του Σάτο. Ο Κεντραφρικανός κάλυψε τις όποιες τρύπες και οι πράσινοι αποκατέστησαν την τάξη παίρνοντας μεγάλες ποσότητες ενέργειες και από τον Καλάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το +9 έγινε +27 (90-63).

Σταρ

Πάνω-κάτω στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του ο Ντρου Νίκολας το 2009. Στα μέσα του Γενάρη. Λέτε να συμβεί το ίδιο και με τον Ντέιβιντ Λόγκαν; Ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον, ο Αμερικανός πάντως δείχνει αναγεννημένος στα τελευταία δύο παιχνίδια. Κόντρα στον ΚΑΟΔ είχε 21 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 29 λεπτά.

Απογοήτευση

Ο ΚΑΟΔ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τη μείωση της διαφοράς στους 9 πόντους. Κρίμα, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Σχόλιο

Με πιλότο τη νίκη του Μιλάνου, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το έτσι και αλλιώς χαμηλό εμπόδιο του ΚΑΟΔ. Το θετικό για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ότι ξεκούρασε τους Διαμαντίδη και Σάτο εν όψει του αγώνα με την Ούνιξ.

Διαιτητές: Παπαπέτρου - Βάρδαλος – Τζαφλέρης

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 51-39, 70-57, 101-72
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 12, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 4, Λόγκαν 21 (1), Σάτο 5, Τσαρτσαρής 12 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης Ν. 16 (1), Κυρίτσης 2, Σμιθ 11 (2), Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1)

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Χαραλαμπίδης 19 (5), Αθηναίου 12 (2), Ιωακειμίδης, Μίσελ 22, Χούμας, Κιτσούλης 1, Τσέρανιτς 2, Ζάρας, Μπάβτσιτς 16 (1), Κακαρούδης, Μπένας

Πηγή: contra.gr, basketblog.gr