21 Ιαν 2012

Ξάνθη : Όμορφη Ελλάδα


Μια σπουδαία καλλιτέχνης έρχεται στην Θράκη. Επικεφαλής μιας ομάδας εμπνευσμένων ανθρώπων που καθοδηγούνται από τη μουσική, προβάλλουν σε κάθε βήμα τους την πατρίδα μας, την "Ομορφη Ελλάδα" όπως έχουν τιτλοφορήσει τη νέα σειρά συναυλιών και προσπαθούν να ανατρέψουν τη θολή εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο λόγος για τη Σόνια Θεοδωρίδου από τη Βέροια, τον Θεόδωρο Ορφανίδη από το Κιλκίς, τον Αθανάσιο Σίμογλου από το Διδυμότειχο. Από το Βερολίνο, με τη δισκογραφική εταιρεία "The human voice" που έχουν δημιουργήσει ασχολούνται με νέες μουσικές παραγωγές ελλήνων συνθετών και ελλήνων ποιητών, ανακαλύπτουν νέους μουσικούς και παίζουν τη μουσική τους σε μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου +βιβλία Καφετζή (Βασιλίσσης Σοφίας 8) η ομάδα αυτή θα παρουσιάσει το καινούριο cd "shades of love" με ποιήματα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωσταντίνου Καβάφη μελοποιημένα από τον Θρακιώτη συνθέτη Dr.Αθανάσιο Σίμογλου που ζει και εργάζεται στη Στουτγάρδη.

Θα προλογίσουν ο Δημήτρης Βλάχος, ιστορικός και συγγραφέας και ο Γιάννης Στεφανίδης, ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ θα ακολουθήσει ένα μικρό ρεσιτάλ της Σόνιας Θεοδωρίδου με τραγούδια που περιέχονται στο CD. Μαζί της στο πιάνο ο Μάρκος Κότσιας.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με τους καλλιτέχνες και συντελεστές του έργου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία +βιβλία Καφετζή και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 25410 84085. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μαρία Νικολάου

Πηγή: ert.gr