27 Ιαν 2012

Απογραφή δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων

Από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2012  έως και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 θα ξεκινήσει σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) η απογραφή των δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων. Η απογραφή θα γίνει ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους:


Από Α έως Ι, θα γίνει από 01-2-2012 μέχρι 15-02-2012
Από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012
Από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του στα ΚΕΠ θα πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.    Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο σε ισχύ, Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Άδεια Διαμονής Άδεια Παραμονής κ.λ.π)

2.    Παραστατικό Δ.Ο.Υ  στο οποίο θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ.

3.    Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

4.    Καταθετικό  Λογαριασμό Πιστωτικού Ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. Ατομικός ή Κοινός Λογαριασμός με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.

5.    Αναγνωριστική απόφαση του δήμου/περιφέρειας/νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος (αρχική/συνέχισης/επαναεπιδότησης ή βεβαίωση της υπηρεσίας που χορηγεί το επίδομα.

6.    Απόκομμα πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία να έχει εκδοθεί το 2011.

7.    Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής, τότε η απογραφή θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί με Συμβολαιογραφικό Πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά τους προηγούμενους 6 μήνες ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να έχει χορηγηθεί κατά τις προηγούμενες 30 ημέρες ή απόφαση δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης).Για ανήλικο η απογραφή θα γίνει από έναν από τους δυο γονείς του με την επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεώς του.

Επισημαίνεται ότι, ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε.