19 Ιαν 2012

Παγετός σε όλη τη χώρα

Το ίδιο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει και την Πέμπτη 19/01 με ισχυρό παγετό τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Παγετός, λίγες τοπικές νεφώσεις και ίσως ασθενή βροχή ή χιονόνερο στα νότια και ανατολικά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και στο Ιόνιο τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, από το απόγευμα όμως θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη δυτική Μακεδονία από -20 βαθμούς έως μηδέν βαθμούς.

Στις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από αργά το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί που θα φτάνουν τοπικά τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στα βόρεια όμως θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται με βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτη αλλά και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα δυτικά όμως θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα αλλά και στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου . Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για χιονόνερο. Από το απόγευμα όμως θα βελτιωθεί και θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ. Στα νότια θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε μεταβλητούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: News247.gr