13 Ιαν 2012

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας

Σε εκτέλεση της με αριθ. 14354/522/15-9-2011 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκδόθηκε στις 10/1/2012 η με αριθ. Β 100964/10-1-2012 ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.



1.        Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών) για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

2.        Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Ξενοδοχεία κλασσικού τύπου, Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ, Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).

Όσα ξενοδοχειακά καταλύματα επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν από 11/1/2012 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και να την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http:/ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της δικαιούχου επιχείρησης, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.   

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 στην περίπτωση που η δικαιούχος επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Επιπλέον οι αναφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα.