6 Δεκ 2011

Χρήστος Αηδόνης : Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Διημερίδας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στη μεγάλη και σημαντική σημασία πραγματοποίησης αυτής της εκδήλωσης στη δεδομένη χρονική στιγμή.




Ο κ. Αηδόνης επεσήμανε, πως οι επικρίσεις που δέχονται οι πολιτικοί ιδιαίτερα του Κυβερνώντος Κόμματος την δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία  που διανύουμε είναι πολλές φορές άδικη.

Ο κ. Αηδόνης υπογράμμισε, πως δεν πρέπει να μένουμε παρατηρητές των γεγονότων αλλά πρέπει να συμβάλει ο καθένας με τους κόπους και τις προσπάθειές του για να βγει ο τόπος μας από το τέλμα και την απομόνωση.

Χωρίς απολογισμό δεν μπορεί να υπάρξει έργο, ανέφερε μεταξύ των άλλων λέγοντας, πως "για να παραχθεί έργο, θα πρέπει εμείς εδώ να δεσμευτούμε και να χρεωθούμε για τις ενέργειες και τα έργα που θα αναλάβουμε να υλοποιήσουμε"

Από την σύντομη εμπειρία του ως Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Αηδόνης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο υπάρχον διοικητικό σύστημα και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην παθογένεια του κρατικού μηχανισμού που για να πετύχει κανείς κάποια προώθηση προγράμματος θα πρέπει να ματώσεις, να δώσεις μια μάχη απίστευτη.

Κάλεσε τους Αυτοδιοικητικούς πολιτικούς προϊστάμενους και των δυο βαθμών να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις έργα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα από εκεί που υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι.

Έκανε έκκληση στους Δημάρχους μας να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχει η σημερινή Κυβέρνηση μέσω της πρόσληψης συμβούλων ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Θα είμαστε είναι αρωγοί, τόνισε και θα συμβάλουμε με όλα τα μέσα στην υλοποίησή των προτάσεων.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία δήλωσε ο κ. Αηδόνης, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα, για το εάν θα συνεχίσει να ζει το δράμα της η περιοχή μας, το δράμα της φθίνουσας πορείας των τελευταίων δύο δεκαετιών ή αν θα ανακάμψει.

Στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή του, πως σήμερα διαθέτουμε τα εχέγγυα για να βγάλουμε τον τόπο μας από την απομόνωση. Υπάρχει μια νέα θεσμική αρχή που αντιλαμβάνεται τι σημαίνει δημιουργία, ανθρώπους με αυξημένη την αρετή της περιφερειακής συνείδησης, με τεράστιο ενδιαφέρον για τον τόπο και την περιφέρεια.

Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την προσπάθεια που καταβάλουμε και θα μας δικαιώσει.

Αναφορικά με την δική του πολιτική δέσμευση περί ανάπτυξης και αναβάθμισης μέσω της άρσης της απομόνωσης του Νομού, ανέφερε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της σύνδεσης Δράμας - Εγνατίας με την κατασκευή του άξονα 61 που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα.

Χαρακτήρισε ως  μεγάλη απώλεια την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Οινολογίας ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει κλείσει η υπόθεση.