16 Δεκ 2011

Ο Δήμος Θάσου καταστρώνει σχέδια για τη δημιουργία του δικού του θεατρικού οργανισμού


Τον δικό του θεατρικό οργανισμό - θεατρική σκηνή, σκοπεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Θάσου, ο οποίος δεν φείδεται φιλοδοξιών θεατρικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος που έχει θέσει ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ και οι συνεργάτες του είναι η δημιουργία μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου), μιας τρόπον τινά μίνι δραματικής σχολής στο Λιμένα και ίσως ένα παράρτημα και στα Λιμενάρια.

Μέσω αυτών θα ανεβαίνουν θεατρικές παραγωγές, ενώ θα πραγματοποιούνται μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας κ.α. Ήδη ο κ. Χατζηεμμανουήλ, βρίσκεται καθημερινά στο Καλογερικό και ασχολείται με τα θέματα των θεατρικών ομάδων, ενώ επέλεξε την σκηνοθέτιδα και μόνιμη κάτοικο Θάσου, Δέσποινα Πανταζή, ώστε να έχει το γενικό πρόσταγμα της όλης προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν σημαίνει πως η συνεργασία του Δήμου Θάσου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, θα επηρεαστεί, αν και είναι ξεκάθαρο πως οι Θάσιοι δεν θέλουν να έχουν το ρόλο του «θεατρικού δορυφόρου» των Καβαλιωτών.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζεται κανονικά, μια και υπάρχουν επαφές με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Θοδωρή Αμπαζή, για μια σειρά από θεατρικά workshops που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά, ενώ υπάρχουν σχέδια και για την από κοινού υλοποίηση και άλλων δράσεων.


Νέα και Ειδήσεις της Θάσου, drama-tika.blogspot.com
Πηγή: www.evdomi.gr