16 Δεκ 2011

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Καβάλα με εκπτώσεις έως 50%

Με εορταστικές εκπτώσεις από 50%, προσφορές και δώρα, ο εμπορικός κόσμος επιχειρεί να προσελκύσει τους καταναλωτές στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Καβάλας. 
Το «στοίχημα» της επιβίωσης επιχειρούν να κερδίσουν αυτόν το μήνα χιλιάδες επαγγελματίες, σε ένα κλίμα που μετά βίας μπορεί να χαρακτηριστεί … εορταστικό.

Το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η έκτακτη εισφορά και οι άλλες υποχρεώσεις ήρθαν να προστεθούν στο «αντίδωρο» των Χριστουγέννων, που δίνεται από πέρσι, με συνέπεια όλα αυτά τα χρήματα ουσιαστικά να αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από τη χριστουγεννιάτικη αγορά (δώρα, διασκέδαση, τρόφιμα, εκδρομές κ.ά.).
Οι βιτρίνες των καταστημάτων θυμίζουν περίοδο εκπτώσεων, με τα ποσοστά και τις προσφορές να κυριαρχούν μπροστά από το γιορτινό διάκοσμο, που φέτος είναι πιο λιτός από κάθε άλλη χρονιά.
Οι τιμές των προϊόντων μπορεί να είναι χαμηλότερες από άλλες χρονιές, ιδιαίτερα σε περίοδο Χριστουγέννων, όμως τα χρήματα που αναμένεται να διατεθούν είναι περιορισμένα και δε φτάνουν για όλους.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην Καβάλα, οι έμποροι με αφίσα που έβγαλαν επιχειρούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές, αναφέροντας ότι «εντός των καταστημάτων υπάρχουν καλύτερες τιμές».
«Η κατάσταση είναι παντού δύσκολη. Τις τελευταίες ημέρες κάπως κινούνται τα πράγματα και ελπίζουμε να βελτιωθούν. Εμείς καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν την αγορά της πόλης και να διαθέσουν τα όποια χρήματα μπορούν σε τοπικά καταστήματα», τόνισε ο Χρήστος Ηλιάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Νέα και Ειδήσεις της Καβάλας, drama-tika.blogspot.com