17 Νοε 2011

Επανεμφάνιση Αλ. Ξανθούλη/Defkalion: "Προχωρά η επένδυση στην Ξάνθη"

Αναθέρμανση στο θέμα της επένδυσης της εταιρίας Defkalion, που είχε παγώσει το τελευταίο διάστημα, σημειώθηκε μετά την τηλεφωνική συνέντευξη του επικεφαλής της εταιρίας στο Κανάλι 6 και τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας.  
 
Ο Αλέκος Ξανθούλης επανεμφανίστηκε και προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις σε σχέση με τις προθέσεις της εταιρίας του για την πολυσυζητημένη επένδυση στην περιοχή της Ξάνθης. Παρότι το καλοκαίρι διακόπηκε οριστικά η συνεργασία της εταιρίας με τον Ιταλό εφευρέτη Α. Ρόσσι , ο έλληνας επιχειρηματίας αναφέρεται στη δημιουργία μιας πλήρους συσκευής παραγωγής ενέργειας, την οποία παρουσίασε η εταιρία με επίσημη ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα. Μάλιστα στη σελίδα της εταιρίας έχει αναρτηθεί και η σχετική φωτογραφία της συσκευής Hyperion

Κληθείς να τοποθετηθεί για την καθυστέρηση που υπήρξε στα αρχικά χρονοδιαγράμματα και την δυσπιστία που υπάρχει στην κοινή γνώμη της περιοχής γύρω από την επένδυση ο Αλέξος Ξανθούλης στη δήλωσή του αναφέρει: «Ναι, δεν βγήκαμε στους χρόνους που είχαμε πει  γιατί  προσπαθήσαμε και πετύχαμε την παραγωγή της συσκευής που επρόκειτο να αγοράσουμε από το Ρόσσι,  με ελληνική τεχνολογία και για πρώτη φορά στον κόσμο» αναφέρει και προθέτει ότι η συσκευή που δημιουργήθηκε ήδη, θα κληθεί να εξεταστεί από τους ελληνικούς και τους διεθνείς οργανισμούς για να αδειοδοτηθεί.

"Eίμαστε μπροστά από το Ρόσσι".  
Μάλιστα, ερωτηθείς για τον τρόπο που αναπτύχθηκε η συσκευή εφόσον έχει αποσύρει την πατέντα του ο Ιταλός εφευρέτης, ο επικεφαλής της Defkalion αναφέρει ότι η ομάδα της εταιρίας του, αποτελούμενη μόνο από έλληνες επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων  έχει επιτύχει να κατασκευάσει την τελική συσκευή, σχεδόν στη μορφή που θα έχει κατά την εμπορική της εκμετάλλευση.

«Εμείς δουλεύουμε αυτό το πρότζεκτ πολλά περισσότερα χρόνια και μάλιστα με 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και όχι μόνος , όπως ο κύριος Ρόσσι. Είμαστε ένα χρόνο μπροστά από τον κύριο  Ρόσσι καθώς δεν πρόκειται για πειραματικό μοντέλο αλλά για τελικό προιόν.» Στο ερώτημα για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται αναφέρει ότι βασίζεται στις ίδιες αρχές αλλά όχι στην ευρεσιτεχνία του Ιταλού επιστήμονα, χρησιμοποιώντας υδρογόνο και νικέλιο αλλά όχι καταλύτη. Ο Αλέξος Ξανθούλης υποστηρίζει, εξάλλου, ότι το προϊόν της Defkalion υπερέχει αισθητά σε αποτελέσματα της πειραματικής συσκευής του Ρόσσι, καθώς παράγει 8 κιλοβάτ και διατηρείται σε συνεχή λειτουργία για πολύ περισσότερο χρόνο.

Σύντομα στην Ξάνθη;
Σε σχέση με την εμφάνιση της εταιρίας και την εγκατάστασή της στην Ξάνθη, που έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα, απαντά: «Έχουμε καθυστερήσει πάνω από 5 μήνες. Η συστηματική παραγωγή δεν προβλέπεται να αρχίσει πριν το Μάιο. Εν τω μεταξύ, όμως,  θα παραχθούν  χειροποίητα μοντέλα για να εγκατασταθούν και στην περιοχή. Όπως υπόσχεται, μέσα στις επόμενες 20 μέρες θα έχει κλείσει το κτίριο, το οποίο έχουν επιλέξει να εγκατασταθούν και οι ξανθιώτες «θα δουν την ταμπέλα της εταιρίας του».

Χαρακτήρισε ως επιτυχία το γεγονός ότι επιτεύχθηκε να παραχθεί η τελική συσκευή μόνο με ελληνική τεχνολογία.  Τέλος, το πρότζεκτ, όπως  επανέλαβε είναι διεθνές, έχει πολλά συμφέροντα που κινούνται υπέρ ή κατά , ενώ τα κεφάλαια που χρηματοδοτούν την πολυσυζητημένη επένδυση είναι επίσης διεθνή και είναι εξασφαλισμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defkalion.

Νέα και Ειδήσεις της Ξάνθης, drama-tika.blogspot.com
Πηγή:xanthipress.gr