4 Νοε 2011

ο Δήμος Ξάνθης δεν παραχωρεί το Δασικό Χωριό

Ο Δήμος της Ξάνθης θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το Δασικό Χωριό του Λειβαδίτη, παρά τις φήμες που έκαναν λόγο για σκέψεις ενοικίασης σε ιδιώτη. 

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο Δήμος της Ξάνθης δεν σκέφτεται να παραχωρήσει του λειτουργία του Δασικού Χωριού σε κανένα ιδιώτη και συνεχίζει με το υπάρχον καθεστώς. Η πρώην Δημοτική Επιχείρηση – στην οποία συμμετείχαν οι καποδιστριακοί Δήμοι Σταυρούπολης και Ξάνθης- έχει απορροφηθεί πλέον από το Δήμο Ξάνθης και η λειτουργία συνεχίζεται κανονικά. 

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο Δασαρχείο Ξάνθης αλλά η εκμετάλλευση παραμένει στο παλαιό καθεστώς. Παράλληλα, το ενδιαφέρον του κόσμου από όλη την Ελλάδα για τα συγκεκριμένα καταλύματα είναι αρκετά μεγάλο και τα οικονομικά αποτελέσματα, παραμένουν μέχρι σήμερα θετικά για το Δήμο. Το Σαββατοκύριακο, εξάλλου, βρέθηκε στο Δασικό Χωριό και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης που επιβεβαιώνει ότι ο Δήμος δεν σκέφτεται να παραχωρήσει το Δασικό Χωριό. 

Σκέψεις μόνο για «Ηνίοχο»
Κατά τα άλλα, ο Aντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ερωτηθείς για τα υπόλοιπα καταλύματα – ξενώνες σε Κομνηνά και Δρυμιά- αναφέρει ότι μόνο για την Ηνίοχο έχουν υπάρξει κάποιες σκέψεις να παραχωρηθεί καθώς το δυσκίνητο μοντέλο δημοτικής εκμετάλλευσης και λειτουργίας, δεν αποδίδει το ίδιο με το Δασικό Χωριό. Παρόλα αυτά όμως, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης, επισημαίνεται.

Πηγή:xanthipress.gr