16 Νοε 2011

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου : Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του


Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΜΠΣΚ

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου αποτελεί έναν φορέα που για 32 χρόνια με την ενεργή παρουσία και δράση του έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας, αλλά και στην καλλιέργεια της συλλογικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. 


Το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που τα μέλη του πρεσβεύουν και αποδεικνύουν καθημερινά με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, έφερε την αναγνώριση και εκτίμηση του Συλλόγου μας όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και πολύ ευρύτερα. Αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή πολιτισμού για τον τόπο μας.

Σήμερα, σε εποχές κρίσιμες για την πορεία και την ανάπτυξη του τόπου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις που προσφέρουν όχι μόνο πολιτιστική διέξοδο, αλλά συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. 

Θεωρούμε πως, για να μπορέσει να συνεχίσει τη δράση του και να μπορέσει ο τόπος μας να χαράξει μια πορεία κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν τα εξής:

Η παραχώρηση δημόσιου χώρου για τη στέγαση όλων των τμημάτων του Συλλόγου. Το πρόβλημα της στέγης αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που όμως έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο. Το υπόγειο του Δημαρχείου αποτελεί έναν επικίνδυνο χώρο για τα παιδιά μας. Παράλληλα, η ύπαρξη ενός χώρου που θα μπορεί να στεγάσει όλα τα τμήματα του συλλόγου θα δώσει νέα πνοή στην ανάπτυξη του τόπου μας, γιατί ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος αποτελεί το πιο πρωτοπόρο αλλά και αγνό κομμάτι της κοινωνίας μας .

Αν δε δοθεί λύση μέχρι τις αρχές του 2012 κινδυνεύουν με κλείσιμο τμήματα όπως το χορευτικά που αποτελούν την ιστορική ραχοκοκαλιά του Συλλόγου. Έχουν υποδειχθεί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν το σύλλογο μας, όπως το μικρό κτίριο του παλαιού 2ου Δημοτικού σχολείου και το super market ΦΡΕΣΚΟ.

Θεωρούμε πως άμεσα, μέχρι τον Δεκέμβριο, πρέπει να δρομολογηθεί λύση.Η απουσία αίθουσας εκδηλώσεων στο κέντρο του Καλαμπακίου στερεί από τους κατοίκους και την τοπική αγορά τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μπορέσουν να επωφεληθούν από το πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, εκδηλώσεις όπως αυτές των «Εαρινών Διαλόγων» και του «Πολιτιστικού Μαΐου», που φέρνουν το Καλαμπάκι κάθε χρόνο στο προσκήνιο του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Θεωρούμε πως η αξιοποίηση μέρους από το συνολικό χώρο των 600m2  του κτιρίου Κοινωνικών Υπηρεσιών που ανεγείρεται στο κέντρο του Καλαμπακίου, είναι μια εφικτή και πραγματοποιήσιμη λύση που δεν αντιστρατεύεται την εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΠΗ, αλλά προσφέρει τη μέγιστη κοινωνική υπηρεσία συνολικά στην τοπική κοινωνία. 

Άλλωστε, η καλύτερη κοινωνική υπηρεσία που έχει να προσφέρει ο Δήμος στους κατοίκους του είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης και δημιουργίας όλων των γενεών, με έμφαση στη νέα γενιά που κινδυνεύει, περισσότερο από κάθε άλλη σήμερα, να βρεθεί στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου με ολέθριες συνέπειες. Ζητάμε από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες να εκτιμήσουν τη θέση αυτή και να δρομολογήσουν τη λύση.

Τα μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας και φίλους του Συλλόγου να συνυπογράψουν το ψήφισμα αυτό για να γίνει η φωνή μας ένας δυνατός αέρας που θα πάει τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά και μάλιστα, σε εποχές δύσκολες που πρέπει τα βήματα που χαράζουμε να έχουν προοπτική και όραμα.