4 Νοε 2011

Δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας της Ονειρούπολης


Σχετικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ξυράφι, που δημοσιεύθηκε στις 20/10/2011 με αριθμό φύλλου 863 και τίτλο «10.000 ευρώ ζητά από το Δήμο ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας της Ονειρούπολης». Σήμερα έχουμε την άποψη της άλλης πλευράς, η οποία, όπως φαίνεται έχει και το δίκιο με το μέρος της. 

 
Αδικήσαμε τον επιχειρηματία που είναι ο δημιουργός της ιστοσελίδας, κατηγορώντας τον για εκβιαστική συμπεριφορά απέναντι στο Δήμο Δράμας, κάτι το οποίο δεν ισχύει (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com ) και δηλώνουμε ότι τις πληροφορίες, μας έδωσαν, όπως αποδεικνύεται, άτομα, που θέλησαν να βλάψουν τον επαγγελματία, αλλά και την δική μας αξιοπιστία ως εφημερίδα (Ξυράφι).

Να σημειωθεί, πως δεν γνωρίζαμε ότι για όλες τις εργασίες που έχει κάνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για το Δήμο Δράμας στα πλαίσια της Ονειρούπολης, αλλά και γενικότερα, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Είναι δηλαδή ένας από τους πολλούς αδικημένους επιχειρηματίες αυτής της πόλης, που έχουν συνεργαστεί με το Δήμο Δράμας και «έχουν να παίρνουν».

Επισκεφθήκαμε τον επιχειρηματία στα γραφεία του και συζητήσαμε περί του θέματος. Εκεί μας μίλησε ανοιχτά, ενημερώνοντάς μας για τη συνεργασία του με το Δήμο, όπου σαν επιχειρηματίας έχει κάνει εκτυπωτικές εργασίες, προβολές, διαφημίσεις και η ιστοσελίδα αποτελούσε το πιο μικρό, αλλά και πιο φτηνό κομμάτι στην όλη συνεργασία. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com ) Μάλιστα, μας διαβεβαίωσε πως ήταν δική του αποκλειστική ιδέα η «Ονειρούπολη» να επεκταθεί και στο διαδίκτυο, προτείνοντας να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την καλύτερη προβολή της πανελλαδικά. Στο σημείο αυτό να παραδεχτούμε πως η ιστοσελίδα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα χρόνια που λειτουργεί και βοήθησε στα μέγιστα για την προβολή και διαφήμιση της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της Ελλάδος, την «Ονειρούπολη».

Η προσφορά για ανανέωση της ιστοσελίδας

Ό,τι αφορά τώρα την τιμή προσφοράς του επιχειρηματία για την ανανέωση και λειτουργία της ιστοσελίδας για φέτος, ζητήθηκε από το Δήμο Δράμας μια τιμή και ο επιχειρηματίας την έδωσε. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκβιασμού, καθώς ο Δήμος Δράμας έχει τη δυνατότητα να φτιάξει νέα σελίδα σε άλλους επιχειρηματίες απ’ όπου έχουν γίνει προσφορές, καθώς υπάρχουν πολλά ονόματα ακόμη αδέσμευτα, κάτι το οποίο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα μπορούσε εύκολα να ʽχε δεσμεύσει αν ήθελε πραγματικά να εκβιάσει.

Δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ

Στο θέμα μας στις 20/10/2011, αναφέρουμε επίσης ότι ο επιχειρηματίας αυτός έχει εισπράξει αρκετές χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Δράμας.
Αυτό δεν ισχύει και ο Δήμος οφείλει χρήματα στον δημιουργό της ιστοσελίδας, χρήματα που ο ίδιος φοβάται ότι ίσως να μην εισπράξει ποτέ. Αυτό σημαίνει, πως ο επιχειρηματίας αυτός, που έχει κόψει τα απαραίτητα παραστατικά στο Δήμο, έχει πληρώσει το ΦΠΑ και το φόρο επιτηδευματία που του αναλογούσε, έχει πληρώσει το προσωπικό του που ασχολήθηκε με τις εργασίες αυτές (εκτυπώσεις, προβολή, δημιουργία ιστοσελίδας, banners κ.ο.κ.), όλα από την τσέπη του και για όσους δεν γνωρίζουν τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Επιζήμια η συνεργασία με το Δήμο

Συμπέρασμα των ανωτέρω είναι ότι η συνεργασία του επιχειρηματία με το Δήμο ήταν επιζήμια για τον ίδιο, χωρίς κανένα προς το παρόν οικονομικό όφελος και αυτό είναι σε βάρος του Δήμου, όχι μόνο της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής, αλλά και της προηγούμενης! (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com ) Επιπλέον, από τα όσα μας είπε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, ο ίδιος έχει νοιαστεί περισσότερο από κάθε άλλον για την προβολή της Ονειρούπολης, όχι μόνο μέσω της διαδικτυακής σελίδας, αλλά και μέσω των μεγαλύτερων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και προβολής βίντεο, με δική του πρωτοβουλία και όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως οικονομική απαίτηση.

Τέλος, να πούμε πως δεν υπάρχει καμία νομική προσφυγή από το Δήμο κατά του επιχειρηματία, όπως λανθασμένα μας πληροφόρησαν και ακόμη στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας αυτός είχε εισπράξει τα χρήματα αυτά, είναι δικαίωμα να δρα ως κερδοσκοπική επιχείρηση με μόνο γνώμονα το κέρδος και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν επιχειρηματία γιʼ αυτό. 

Τάσος Χεριστανίδης
Πηγή:xirafi

Drama-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Δράμας

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Τασούλη φοβήθηκες κάτι; και τα μάσησες?