16 Νοε 2011

Θωμάς Μαργαρίτης : Γκεμπελικές πρακτικές στο πρόσωπο μου δεν θα περάσουν

 Ο κ. Χαρακίδης και η παράταξη του επιδιώκουν συστηματικά να αποφύγουν σημαντικά θέματα  που πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιδιώκουν να γίνονται «συμβούλια δια περιφοράς»  δηλαδή να εμφανίζεται ότι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε για θέματα χωρίς ποτέ να συνεδριάσει.  Δηλαδή να υπάρχει μόνο η συναίνεση  των επικεφαλής των παρατάξεων. 


Εμείς δεν διαφωνούμε στον τρόπο αυτό, για θέματα όμως άκρως υπηρεσιακά, για θέματα διορθώσεως αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που εκ παραδρομής εσφαλμένα ανεγράφησαν  κλπ

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε το Δημοτικό Συμβούλιο για ασήμαντα θέματα αλλά δεν μπορεί ο μη προβλεπόμενος από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αυτός τρόπος, να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στο Δήμο της Δράμας . Άλλωστε σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίδεται η δυνατότητα να τεθούν προ ημερησίας διατάξεως  και σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδαμε να περιλαμβάνονται σε θέματα της ημερήσιας διάταξης που φέρονται για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις τακτικές συνεδριάσεις.

Ο κ. Χαρακίδης και η παράταξη του δυστροπεί όταν θέλουμε τα θέματα να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με διαφάνεια ο λαός θα πληροφορείται τι ακριβώς συμβαίνει και προτιμά τις συνεδριάσεις των αρχηγών των παρατάξεων μέσα σε κλειστά γραφεία, χωρίς τηλεοπτικές κάμερες, αποφεύγοντας κυρίως  τα προ ημερήσιας διατάξεως θέματα που δικαιούνται και υποχρεούνται να θέτουν οι παρατάξεις και να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει ο κ. Χαρακίδης.  Τη συζήτηση επί επικαίρων προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων, αφού ο ίδιος και η παράταξη του δεν έχει καμία συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. 

Ο κ. Χαρακίδης και η παράταξη του επιλέγονται την οδό της λοιδορίας, έφτασε να πει ότι, αυτό το κάνει και για λόγους οικονομίας, αφήνοντας εναντίον μου αιχμές ότι επιδιώκω τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρω το αντίτιμο που αναλογεί σε κάθε Δημοτικό σύμβουλο για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Επειδή είναι αστείο να λέγεται κάτι τέτοιο, δεσμεύτηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα εισπράξω καμία αποζημίωση πλέον και μάλιστα κατέθεσα και σχετική αίτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την οποίο και σας επισυνάπτω.  Γκεμπελικές πρακτικές στο πρόσωπο μου δεν θα περάσουν.

Από το Γραφείο Τύπου