14 Οκτ 2011

Μαργαρίτης Θωμάς : Το Κεντρικό Τελωνείο θα είναι στην Καβάλα και παράρτημα του στη Δράμα


ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

-ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
-ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.
-ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
-ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ


Με το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που βρίσκεται στο Γραφείο Υπουργού καταργούνται:

α) Όλα τα τοπικά γραφεία που λειτουργούν ως Τελωνεία και

β) Μικρά Τελωνεία Β` Τάξης με μικρές αρμοδιότητες και χωρίς εκτελωνισμούς κλπ.
Κανένα Τελωνείο του επιπέδου της Δράμας δεν καταργείται.

Παραμένουν ακόμη και μικρά Τελωνεία Β` Τάξης π.χ. Σταυρού Χαλκιδικής, Στρατώνι – Χαλκιδικής, Μουδανιών- Χαλκιδικής.

Η Δράμα θα είναι ο μοναδικός Νομός που δεν θα έχει Τελωνείο αν υπογραφεί το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης.

Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους και να απαντηθούν τα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα:

1) Γιατί κλείνουν μόνο το Τελωνείο της Δράμας και είμαστε ο μόνος Νομός που δεν θα έχει Τελωνείο από τους 52 Νομούς της Χώρας, όταν το Τελωνείο της Δράμας έχει τριπλάσια έσοδα από το αντίστοιχο των Σερρών; Γιατί δεν κλείνουν και το Τελωνείο Σερρών;

2) Στο θέμα τον εξαγωγών είμαστε σε τριπλάσιο επίπεδο από την Καβάλα. Γιατί επομένως δεν κλείνει το Τελωνείο της Καβάλας ή δε μεταφέρεται στη Δράμα;

3) Γιατί δεν κλείνουν Τελωνεία Νομών όπως αυτό της Δράμας όταν έχουν λιγότερες εξαγωγές; (η Δράμα έχει 15.000 -Κοντέινερ) ή λιγότερες εισαγωγές . (η Δράμα έχει περίπου 5-6 χιλιάδες φορτηγά).

Και ενώ έπρεπε να επιτευχθεί το αυτονόητο δηλαδή να παραμείνει το Τελωνείο της Δράμας ως έχει, ως μια κεντρική υπηρεσία στη Δράμα, με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Νομού μας εξασφάλισαν την προφορική (!!) διαβεβαίωση του Υπουργού κ. Οικονόμου να παραμείνει μεν το Τελωνείο στη Δράμα αλλά να υπάρχει κοινή Διεύθυνση με την Καβάλα με έδρα την Καβάλα. Αυτή η εξέλιξη που παρουσιάζετε ως επιτυχία είναι πλήρης υποβάθμιση του Τελωνείου της Δράμας.

Το Κεντρικό Τελωνείο θα είναι στην  Καβάλα και παράρτημα του στη Δράμα.

Αντί να καλυφθεί η κενή θέση του Διευθυντή στο Τελωνείο της Δράμας, η θέση αυτή καταργείται και το Τελωνείο της Δράμας υπάγεται στη Διεύθυνση της Καβάλας.

Με λίγα λόγια μια κεντρική υπηρεσία στη Δράμα γίνετε παράρτημα της Καβάλας, αφού στο χέρι του Διευθυντού της Καβάλας θα είναι είτε ο περιορισμός του προσωπικού του ή η μεταφορά του στην Καβάλα.

Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τους Βουλευτές μας γιατί υποβαθμίζει το Τελωνείο μας και είναι μία ακόμη υποβάθμιση στις τόσες που είχαμε τελευταία για το Νομό μας.

Την εξέλιξη αυτή που κάποιοι προσπαθούν να την βαφτίσουν σαν επιτυχία δεν πρέπει να την αποδεχτούμε και πρέπει οι Βουλευτές μας αντί να δεχτούν  «να χρυσωθούν  τα χάπια» να  διεκδικήσουν με τα επιχειρήματα που έχουμε, για μία ακόμη φορά το αυτονόητο: 

Το Τελωνείο της Δράμας με δική του Διεύθυνση να παραμείνει ως Ανεξάρτητη Κεντρική Υπηρεσία στο Νομό της Δράμας.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε πύριες  η συμβιβαστικές λύσεις. Και εμείς οι Δραμινοί δεν πρέπει να ανεχτούμε την υποβάθμιση του Νομού μας. 

Φτάνει πια!!!

Από το Γραφείο Τύπου