19 Οκτ 2011

Μαργαρίτης Θωμάς : Ο κ. Χαρακίδης και οι ανάλγητοι συνεργάτες του οδηγούν το αναπηρικό κίνημα στην επαιτεία και τον διασυρμό


-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΧΑΡΑΚΙΔΗ
-ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
-ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ

Ο Δήμος της Δράμας αποφάσισε την διακοπή της μίσθωσης δύο ισογείων καταστημάτων τα οποία νοίκιαζε και παραχωρούσε επί χρόνια κατά χρήση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

               
Συγκεκριμένα ειδοποιήθηκαν από τον Δήμο Δράμας, να εκκενώσουν εντός διμήνου από σήμερα τον χώρο που χρησιμοποιούν:

1) ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας το ισόγειο κατάστημα στο οποίο στεγάζεται εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια και χρησιμοποιείται ως εντευκτήριο και γραφεία των Παραπληγικών του νομού μας (είναι το γνωστό κατάστημα δίπλα στο ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, απέναντι από την παλιά Ασφάλεια),

2) ο Σύλλογος Κωφαλάλων Ν. Δράμας το ισόγειο κατάστημα που χρησιμοποιείται ως εντευκτήριο και γραφεία πάνω από 15 χρόνια (βρίσκεται στο στενό του παλιού Παγοποιείου) από τους Κωφάλαλους του Νομού μας.
               
Πρόκειται για δύο δραστήριους Συλλόγους με δυναμική παρουσία στον Νομό της Δράμας.
               
Αιτία του τελεσιγράφου της έξωσης των συλλόγων, σύμφωνα με όσα τους δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής αρχής, είναι ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί αυτό ορίζει το γράμμα του νόμου, έτσι είναι ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων».

Έτσι ακριβώς της τα είπαν και έτσι τα μετέφερε σε χθεσινή συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα, η πρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών Ν. Δράμας κ. Αγλαΐα Κατσιγιάννη, γνωστή σε όλους τους Δραμινούς.

Μάλιστα η πρόεδρος βλέποντας ότι ο Σύλλογος μπορεί να κλείσει, διά του τύπου και πρόσφατα από τηλεοπτικό σταθμό της Δράμας ζήτησε την βοήθεια των Δραμινών και ευαισθητοποιημένων επιχειρηματιών να πληρώσουν το νοίκι.
               
Σ’ αυτό το σημείο απόγνωσης οδηγεί το αναπηρικό κίνημα στην Δράμα ο ανάλγητος Δήμαρχος της μειοψηφίας κ. Χαρακίδης και οι απίστευτοι συνεργάτες του.
               
Σ’ αυτό το σημείο οδηγεί ο κ. Χαρακίδης και η παρέα του που διοικεί τον Δήμο ανθρώπους που παρά την αναπηρία τους, ζουν, δρουν, διεκδικούν και αγωνίζονται για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Και έχουν αποδεδειγμένη και σημαντική παρουσία και δράση δακτυλοδεικτούμενη στην τοπική μας κοινωνία.
               
«Αναγκαζόμαστε να γίνουμε ζητιάνοι μετά 18 χρόνια» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας κ. Κατσιγιάννη στη συνέντευξή της.
               
Ο κ. Χαρακίδης και οι ανάλγητοι συνεργάτες του με τις αποφάσεις τους που δεν έχουν καμία νομική υπόσταση, οδηγούν το αναπηρικό κίνημα στην επαιτεία και τον διασυρμό.

Οδηγούν αξιοπρεπείς ανθρώπους στην έσχατη ταπείνωση.
               
Ας κάνει γνωστό, ο κ. Χαρακίδης ποιο είναι αυτό το γράμμα του νόμου που επικαλείται; Ποιος κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ποιος Καποδίστριας και Καλλικράτης υπαγορεύει την έξωση των Συλλόγων;
               
Ας πει σε όλους ο κ. Χαρακίδης και οι παχυλά αμειβόμενοι συνεργάτες του, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κάποια λύση στο θέμα.
               
Ως δικηγόρος χρόνια, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας αλλά και ως πρώην Δήμαρχος αυτής της πόλης που ξεχειλίζει από κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύης (είναι τα μόνα που μας απέμειναν στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που περνάμε), δεν μπορώ να αποδεχθώ «γραμματολογικές» ερμηνείες του νόμου και απαντήσεις του στυλ «δεν υπάρχει κάποια λύση».
               
Ούτε κ. Χαρακίδη, ο ευαίσθητος Δραμινός λαός μπορεί να καταλάβει τι νόμος είναι αυτός που μπορεί να πετάξει στον δρόμο τα μέλη δύο συλλόγων, τόσο εύκολα, χωρίς να βασανιστείτε να βρείτε λύση.

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης το μόνο που θα μας σώσει είναι η ανθρωπιά μας, η αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο, το όρθωμα του κοινωνικού πολιτικού αναστήματός μας για να προστατέψουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
               
Οι σύγχρονές κοινωνίες κύριε Χαρακίδη, και κύριοι της Δημοτικής αρχής, κρίνονται κυρίως και πρωτίστως από την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.
               
Προχθές κ. Χαρακίδη, την ημέρα του λευκού μπαστουνιού, όπου παρουσιάστηκαν οι οδεύσεις των τυφλών (τα γνωστά κίτρινα πλακάκια που στρώθηκαν στο κέντρο της πόλης) και έκλεισαν τα μάτια σε σένα και μένα για να περπατήσουμε σαν τυφλοί, δηλώσατε ότι θα είστε κοντά στους τυφλούς αλλά και σε όλο το αναπηρικό κίνημα. Στα λόγια είστε καλός, αλλά οι πράξεις σας άλλα λένε.
               
Παραλάβατε μία πόλη που διοικήθηκε με αγάπη, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα, με ανθρωπιά.
               
Εμείς «στρώσαμε» 6 χιλιόμετρα κίτρινα πλακάκια στην πόλη, την καταστήσαμε πρώτη επαρχιακή πόλη σε προσβασιμότητα. Πήραμε τα εύσημα από το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα.

Πρόσφατα με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Ηλίας Μαργιόλας και ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, συνοδευόμενοι από τους Παναγιώτη Μαρκοστάμο Οργανωτικό Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Μάκη Κρεμμύδα Πρόεδρο Νομ. ΑμεΑ Καβάλας και Γενικό Γραμματέα Περιφ. Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας, Κώστα Αποστολίδη Πρόεδρο Περιφερικής Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας, Διοικητικό μέλος της Εθνικής ομοσπονδίας Τυφλών και Γενικό Σύμβουλο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδας και Ευρωπαϊκού φόρουμ, Ελένη Συμεών Ταμία Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας, Απόστολο Χατζηκωνσταντίνου Μέλος της Περιφερειακής  Ένωσης Ανατ. Μακεδονίας και μας συγχάρηκαν για ότι κάναμε για τους τυφλούς στη Δράμα.
               
Διεθνή περιοδικά αναφέρθηκαν σε όσα κάναμε για την προσβασιμότητα στην πόλη μας.
               
Χαρακτηριστήκαμε ως πρότυπο προσβασιμότητας στην Ελλάδα, από την πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής κ. Αγνή Βλαβιανού.
               
Θέλουμε ουμανιστική και όχι ανάλγητη Διοίκηση. Και εσείς είστε ανάλγητοι, και καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχετε γνώση του κοινωνικού ιστού της πόλης μας, της ηρωικής και μαρτυρικής πόλης της Δράμας.

Οι κωφάλαλοι κ. Χαρακίδη δεν μίλησαν ακόμη. Να είστε σίγουρος κ. Χαρακίδη ότι μπορεί να μην μιλούν ή να ακούνε όμως η φωνή της ψυχής τους είναι τόσο δυνατή και στεντόρεια, που μπορεί να σας ξεκουφάνει.

Δείξτε το κοινωνικό σας πρόσωπο.

Δείξτε την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.

Δώστε λύση στο θέμα ΤΩΡΑ !!!!

Δεν είστε χαρτογιακάδες, διοικείτε ανθρώπους.

Καταλάβετέ το επιτέλους.


Από το Γραφείο Τύπου