20 Οκτ 2011

Πόλη και Ζωή : Υποκρισία και λαϊκισμός από τον κ. Μαργαρίτη


Θυμηδία στην τοπική κοινωνία προκαλεί το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά του κ. Μαργαρίτη, και ιδίως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ως υποψήφιου Βουλευτή. Ο πρώην Δήμαρχος, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικού λήθαργου, επανήλθε δριμύτερος, ως σύγχρονος John Wayne, όπως αυτοαποκαλείται, αλλά με τα γνωστά του όπλα, τον λαϊκισμό, τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις. 


Αυτογελοιοποιείται καθημερινά με τα διάφορα show και τις παραστάσεις που σκοπό έχουν την αυτοπροβολή του, αδιαφορώντας ακόμη και για την αυτοεικόνα του, και παραβλέποντας ότι δεν αποτελεί μια καινούργια μορφή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, αλλά τον γνωστό τέως, όπως πλέον και ο ίδιος δηλώνει αυτοπαρουσιαζόμενος. Το δυστύχημα είναι ότι σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται και τους ίδιους τους συλλόγους, χρησιμοποιώντας τους ως φόντο στο πολιτικό του παραλήρημα.   

Στο γνωστό μοτίβο, λοιπόν, κατηγόρησε εχθές για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη για ανεύθυνη και ανάλγητη στάση. Αναρωτιόμαστε, μήπως ο κ. Μαργαρίτης προήλθε από παρθενογένεση; Ως Δήμαρχος επί 7 συναπτά έτη δεν έμαθε ότι:

Η παραχώρηση χώρων σε κοινωνικούς συλλόγους έγινε το 1994 και όχι επί Σωκράτη Δημητριάδη όπως ψευδώς ανέφερε.

•Το μίσθωμα του συλλόγου των παραπληγικών δεν ήταν 150 €, αλλά 445 €. Μήπως ήξερε τί συνέβαινε στο Δήμο;

•Ο χώρος που φιλοξενούνταν ο σύλλογος κωφάλαλων είναι ιδιόκτητος. Ούτε την περιουσία του δήμου δεν έμαθε, και μάταια η Δραμινοί περίμεναν τόσα χρόνια την πολυπόθητη ανάπτυξη του Δήμου.

•Υπάρχουν πλείστα ζητήματα του Δήμου που είναι εντελώς υπηρεσιακά και καθόλου πολιτικά.

•Μάλλον ακόμη δεν έμαθε ότι η λειτουργία ενός Δήμαρχου δεν ταυτίζεται με αυτήν ενός σερίφη σε ταινίες western που τόσο αρέσουν στον ίδιο.

   Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι αναρίθμητα.

•Γιατί ο κ. Μαργαρίτης αποκρύπτει τα θετικά λόγια της Προέδρου των παραπληγικών προς το πρόσωπο του Δήμαρχου και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα;

•Γιατί την  κοινωνική  του ευαισθησία δεν την επέδειξε όταν ήταν ο ίδιος Δήμαρχος με την ανάλγητη στάση του στην υπόθεση της κ. Δετοράκη, με την αρνητική ψήφο του για την μείωση της τιμής του νερού στις υπόλοιπες ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με την επίμονη άρνησή του και στη συνέχεια με την ηρωική αναδίπλωση του στο θέμα της κατασκευής των οδηγών τυφλών, οι οποίοι στο τέλος έγιναν, αλλά με επιπλέον κόστος για τους Δραμινούς 150.000  €;

•Αν για τον δικηγόρο κ. Θωμά Μαργαρίτη το γράμμα του νόμου  πρέπει να μην τηρείται, τότε τι επιζητά; Την αναρχία;

Προφανώς και η αναφορά του περί ακροβασίας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, η οποία τοποθετείται στο άκρο της παρανομίας, είναι δείγμα της καουμπόικης συμπεριφοράς που τελευταία επιλέγει. Αυτή του, όμως, την αντίληψη την πληρώνουν οι επαγγελματίες της Δράμας, λόγω των χρεών που άφησε ως Πρόεδρος των Δημοτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα και με τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για τα οποία σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Η κατρακύλα του όμως συνεχίζεται. Τόλμησε να μιλήσει και για τους παχυλούς μισθούς των Αντιδημάρχων και των ειδικών συμβούλων. Τι υποκρισία άραγε; Όταν οι αποζημιώσεις των 4 Αντιδημάρχων (και  όχι 6, όπως επί της θητείας του) είναι αισθητά μειωμένες και η μισθοδοσία των 4 ειδικών συμβούλων (έναντι 6 κυρίως δημοσιογράφων επί θητείας του) είναι επίσης πιο χαμηλές .

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Χωρίς ίχνος ντροπής κάλεσε το σύλλογο των τυφλών στο πολιτικό του γραφείο και στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου ανέφερε ότι προσήλθαν αυτοβούλως για να τον ευχαριστήσουν για το έργο του.

Η παράταξη «Πόλη και Ζωή» και ο Δήμαρχος μας Κυριάκος Χαρακίδης στέκονται υπεύθυνα στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου και εκτός από την ηθική και υλική συμπαράσταση, για τη ρύθμιση του θέματος καταθέτουν σχετική πρόταση για ένταξη στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου που αναφέρεται στους ΟΤΑ, πάντα σε συνεργασία με τους παραπάνω συλλόγους.

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο που επιτάσσουν οι δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά και όσα αρμόζουν στους Δραμινούς. Όσο για τον γνωστό κ. Μαργαρίτη τον παραδίδουμε στην Δραμινή κοινωνία να τον ξανακρίνει σε κάποια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, για να καταλάβει επιτέλους ότι η δραμινή κοινωνία έχει χορτάσει από την υποκρισία του τόσα χρόνια.

Γραφείο Τύπου
Τηλ. 2521047285
Fax. 2521030953
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr
Διεύθυνση: Ηπείρου 41