12 Οκτ 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ : Δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια στο δραμινό λαό και να ζητήσουν μια συγνώμη...

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Δράμας με αφορμή το θέμα της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη πουν αφορούσε τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Δράμας. 

Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας δεν ανήκει στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ). 


Αρχικά, πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν το Συμβούλιο να περάσει με τη δια περιφοράς διαδικασία αλλά μετά από τη δική άρνηση πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καταρρέουν, συγχωνεύονται ή κρατικοποιούνται, δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα με τα χρήματα του Δήμου μας. Αναμφισβήτητα ως παράταξη στηρίζουμε ένα πιστωτικό ίδρυμα όπως είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας αλλά, πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη των χρημάτων του Δήμου και της ΔΕΥΑΔ.

Διαγραφή του προστίμου του ΙΚΑ προς το Δημοτικό Ωδείο

Δικαίωση της πολιτικής της παράταξής μας

Προ ημερησίας διατάξεως τέθηκε από την παράταξή μας το θέμα της έκδοσης του νόμου 3996/11 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 170/5-8-11 και απαλλάσσει το Δημοτικό Ωδείο Δράμας και άλλα Δημοτικά Ωδεία της χώρας από την επιβολή προστίμου από το ΙΚΑ. 

Όλοι οι δραμινοί γνωρίζουν πόσο πολύ εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το θέμα του προστίμου του ΙΚΑ προεκλογικά ο κ. Χαρακίδης και η παρέα του. Και τώρα που επήλθε για ένα ακόμη θέμα η δικαίωση στην πολιτική που ακολουθήσαμε για τα συμφέροντα του Δήμου, αυτοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως προασπιστές των συμφερόντων του ΙΚΑ. Λειτουργούν ως Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του ΙΚΑ. Και δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια στο δραμινό λαό και να ζητήσουν μια συγνώμη από όλους όσους διέσυραν όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΜΟΔΔ Θωμά Μαργαρίτη αλλά και από τον πρώην Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει και σε κεντρικό επίπεδο την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και όλοι οι Δήμαρχοι που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα πίεζαν την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για να δώσουν λύση, η οποία και επιτέλους ήρθε και μας δικαίωσε.

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ