22 Οκτ 2011

Θωμάς Μαργαρίτης : Θα κλείσει και το Μουσικό Σχολείο όπως το Δημοτικό ωδείο και το Κέντρο Νεότητας ;


Στην  Πανελλαδική Κινητοποίηση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο της Δράμας, το μεσημέρι της Παρασκευή 21-10-2011, διαμαρτυρόμενο για την υποβάθμιση του σχολείου.

Οι μαθητές προσήλθαν στο Δημοτικό Μέγαρο μαζί με τα Μουσικά τους όργανα, δίνοντας μια μικρή παράσταση, των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων τους.


Στη διαμαρτυρία των μαθητών της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, παραβρέθηκε και ο τ. Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης ο οποίος και επισήμανε την αναγκαιότητα την εξεύρεσης άμεσης λύσης στο πρόβλημα των μαθητών, οι οποίοι με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας, ανά το Πανελλήνιο.

Ειδικότερα ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης Θωμάς

«Το Κέντρο Νεότητας, το Δημοτικό Ωδείο και το Μουσικό Σχολείο, τα κύτταρα πολιτισμού και τέχνης, κινδυνεύουν να κλείσουν από τις ανάλγητες κυβερνητικές επιλογές, αλλά και την αδιαφορία, έλλειψη γνώσεων και αποδεδειγμένη ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Χαρακίδη και των συνεργατών του.

Η σίτιση και η μεταφορά των μαθητών ανήκει πλέον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Δράμας.  Τίποτα δεν έγινε γι’ αυτά τα δύο θέματα.

Περιμένουν ακόμη από το κράτος  τα βιβλία τους και το διορισμό των καθηγητών.

Τι θα γίνει επιτέλους;

Θα κλείσει και το Μουσικό Σχολείο όπως το Δημοτικό ωδείο και το Κέντρο Νεότητας για τη λειτουργία των οποίων ήμασταν υπερήφανοι τα προηγούμενα χρόνια;

Καλούνται να δώσουν άμεσα λύση!»

Από το Γραφείο Τύπου