10 Οκτ 2011

Μαργαρίτης Θωμάς : Απόλυτη προσωπική δικαίωση για το πρόστιμα του ΙΚΑ στο Δημοτικό Ωδείο

Με τον Νόμο 3996/11 της Βουλής των Ελλήνων και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ΦΕΚ 170/5-8-11, το πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚΑ Δράμας στο Δημοτικό μας Ωδείο και αφορούσε τον τρόπο απασχόλησης των καθηγητών μουσικής, παύουν να υφίστανται.

Μάλιστα στο άρθρο 46 του παραπάνω Νόμου, παύουν να υφίστανται τα πρόστιμα αναδρομικά και για υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της Διοικητικής και Δικαστικής διαδικασίας, όπως στην περίπτωσή μας.


Με λίγα λόγια, με τον παραπάνω Νόμο, το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ και κακώς επεβλήθησαν εξοντωτικά εις βάρος του πρόστιμα.

Έχουμε απόλυτη δικαίωση των ισχυρισμών μας, δηλαδή όσοι από τους καθηγητές πλήρωναν ΤΕΒΕ δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν και ΙΚΑ.

Η επιλογή μας να προσφύγουμε στα δικαστήρια και να μην υποκύψουμε στις αξιώσεις του ΙΚΑ, ήταν η σωστή απόφαση που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και του Ωδείου και των συμπολιτών μας, παρά τις αντίθετες απόψεις του κ. Χαρακίδη και των συνεργατών του.

Αυτής δηλαδή της μειοψηφίας που διοικεί σήμερα τον Δήμο και η οποία ως αντιπολίτευση έκανε τα πάντα και επένδυσε πολιτικά στο να με βλάψει προσωπικά χωρίς να σκέφτεται ότι με τις υποδείξεις της οδηγούσε τον Δήμο και τους Δραμινούς πολίτες να πληρώσουν γύρω στα Δύο Εκατομμύρια Ευρώ στο ΙΚΑ χωρίς να τα οφείλουν.

Για να γίνει κατανοητό το θέμα αναφέρω ένα σύντομο ιστορικό.

Από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου το 1994 μέχρι και το έτος 2007, όλοι οι καθηγητές του Ωδείου Δράμας επειδή απασχολούνταν με σύμβαση μίσθωσης έργου ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ. Το ΙΚΑ Δράμας όμως, μετά από καταγγελίες των γνωστών αγνώστων που επαγγέλονταν εργολαβικά την πολιτική καταστροφή μου και αντιστρατεύονταν τα συμφέροντα του Δήμου, θεώρησε εσφαλμένα ότι οι καθηγητές του Ωδείου έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΕΒΕ, επιβάλλοντας μάλιστα στον Δήμο της Δράμας πρόστιμα που μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζουν σήμερα το ποσό των Δύο Εκατομμυρίων Ευρώ.

Εγώ ως Δήμαρχος, κατά των πράξεων επιβολής προστίμων άσκησα προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια, αρνήθηκα να πληρώσω το εξοντωτικό αυτό ποσό, γιατί πίστευα απόλυτα ότι το ΙΚΑ Δράμας είχε άδικο.

Οφείλω όμως να θυμίσω σε όλους τους Δραμινούς  ότι ο σημερινός Δήμαρχος της μειοψηφίας κ. Χαρακίδης και η παράταξή του μας πίεζε να εξοφλήσουμε τις απαιτήσεις  του ΙΚΑ και μάλιστα μας λοιδορούσε επειδή ασκήσαμε προσφυγή και καταφύγαμε στα δικαστήρια.

Οφείλω όμως επίσης να σας θυμίσω την αφόρητη πίεση και τον τηλεοπτικό διασυρμό μου κάθε φορά που έβγαιναν ευνοϊκές ρυθμίσεις από το ΙΚΑ για να πληρώσουμε τις άδικες και ανύπαρκτες κατά την γνώμη μας απαιτήσεις του.

Να σας θυμίσω ότι μέχρι πριν από λίγο διάστημα ο κ. Χαρακίδης και η παρέα του, όντας Δήμαρχος, υπερτόνιζε ότι παρέλαβαν χάος και ότι το ΙΚΑ θα επιβάλλει κατασχέσεις σε βάρος του Ωδείου και ότι δήθεν είναι σε δύσκολη θέση αφού δήθεν θα αναγκάζονταν να καταβάλουν Δύο Εκατομμύρια Ευρώ, για να «σωθεί», από αυτούς τους όψιμους σωτήρες, το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, που  ανακάλυψαν ότι υπάρχει, τώρα που ανέλαβαν την διοίκηση του Δήμου.

Να σας θυμίσω τέλος ότι ενώ παρέλαβαν τον Δήμο με πλεόνασμα 7,5 εκατομμύρια Ευρώ, στην προσπάθειά τους να το «εξαφανίσουν» έλεγαν ότι από το πλεόνασμα αυτό είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και την δήθεν οφειλή στο ΙΚΑ.

Μάλιστα από τα χείλη του κ. Χαρακίδη σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε και η έμμεση απειλή ότι θα στραφεί και ποινικά εναντίον μας, (αυτό  συνηθίζει να το λέει ο κ. Χαρακίδης, φαίνεται ότι έχει μια ειδική σχέση με τα δικαστήρια).

Μιλούσε ο κρεμασμένος σε εμάς για σχοινί.

Με λίγα λόγια μας χρέωνε ότι είμασταν υπεύθυνοι και υπόλογοι για τα «ψευδοπρόστιμα» του Ωδείου.
Αισθάνομαι υπερήφανος που ως Δήμαρχος του Δήμου της Δράμας, αντιμετώπισα υπεύθυνα το θέμα αυτό , παρά τα λεγόμενα της τότε αντιπολίτευσης του κ. Χαρακίδη.

Οφείλει ο κ. Χαρακίδης και οι συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις στον Δραμινό λαό και να ζητήσουν μια συγνώμη τουλάχιστον για όσα μας καταλόγιζαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Η συγνώμη όμως απαιτεί πολιτικό θάρρος και αρχοντιά, στοιχεία που δεν έχουν οι διοικούντες στον Δήμο σήμερα.

Όπως θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη από μένα και στο θέμα των γνωστών σπιτιών της Ονειρούπολης που κατεδάφισαν, και τώρα φέρνουν θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ να στήσουν τα ίδια σχεδόν σπιτάκια χρεώνοντας τον Δραμινό λαό με πάνω από 60000 Ευρώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο σχετικός Νόμος που διαγράφει τα πρόστιμα, βγήκε τον Αύγουστο του 2011 και περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή και να το ανακοινώσει και να κάνει όλες εκείνες τις τυπικές ενέργειες για την διαγραφή του προστίμου προς το ΙΚΑ.

Τι έκανε όμως η Δημοτική Αρχή από τότε;

Πήγε στο ΙΚΑ να λύσει και τυπικά το θέμα;

Δεν είναι αστείο που μέχρι πριν από λίγο καιρό έλεγαν ότι το ΙΚΑ θα επιβάλει πρόστιμα και για την χρονική περίοδο μετά το 2007;

Τι να πει κανείς.

Ο Δήμος της Δράμας έπεσε σε κακά χέρια. 
 
Από το Γραφείο Τύπου